Connect with us

Aktuelnosti

POMEN PALIM BORCIMA GORNJEG ZABRĐA

Danas je u Gornjem Zabrđu služen parastos  za petoricu pripadnika Vojske Republike Srpske koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje i paljenjem svijeća, u zajedničkoj molitvi, članovi porodica postradalih boraca, rodbina, predstavnici Opštine Ugljevik, predstavnici Boračke organizacije, mještani Gornjeg Zabrđa, odali su počast borcima koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Gornje Zabrđe Pero Mirković kaže da se svake godine na ovaj dan služi parastos kao znak sjećanja na borce koji su izgubili život u poslednjem otadžbinskom  ratu.

„Draga braćo i sestre, okupili smo se da odamo dužnu počast našoj braći koji svoje živote položiše u temelje naše Republike Srpske. Okupili smo se da u zajedničkoj molitvi umilostivimo Gospoda da našoj braći podari rajsko naselje i život vječni“-rekao jeu svom  obraćanju Mirković.

Mirković se zahvalio predstavnicima Opštine, Boračke organizacije, mještanima Gornjeg Zabrđa na vremenu koje su izdvojili kako bi se zajedno pomolili za poginulu braću.

Parastosu je prisustvovao i dbornik Skupštine opštine Ugljevik Jugoslav Cvetković. On je istakao da žrtva onih koji su dali život za RS   neće biti zaboravljena, zahvaljujući potomcima koji slobodno hodaju državom koju su stvorili njihovi očevi.

„Sabrali smo se da odamo dužnu počast i pomen našim poginulim borcima, našoj braći i očevima koji su dali život za stvaranje temelja naše Republike Srpske. Naša dužnost i obaveza  je da RS, za koju su hrabri borci dali živote, sačuvamo i izgradimo“-rekao je Cvetković.

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti