Connect with us

Aktuelnosti

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA

Besplatnim mjerenjem krvnog pritiska i novoa šećera u krvi, na gradskom trgu,  Dom zdravlja Ugljevik obilježio je danas Svjetski dan srca.

Svjetski dan srca ove godine se obilježava pod sloganom „Moje srce, Tvoje srce“. Kako ističu iz ugljevičkog Doma zdravlja cilj je da se na ovaj dan, različitim promotivnim i drugim aktivnostima, skrene pažnja javnosti te proširi svijest o uzrocima bolesti srca i krvnih žila kao vodećim uzrocima smrti u svijetu, ali i u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

„Ove godine, na svjetski dan srca, tražimo obećanje da ćemo jesti zdravije, kretati se više i pušenju reći ne. Ono što želimo istaći svakako je značaj očuvanja zdravlja, važnost preventivnih pregleda i zdravog načina života. Sami sebi trebamo  obećati da ćemo jesti i piti zdravo, više se kretati, uvesti redovnu fizičku aktivnost kako bi svoje tijelo doveli u potpuno bazično funkcionalno stanje i na taj način sačuvali i srce ali i opšte zdravlje“-kaže direktor Doma zdravlja dr Jugoslav Cvetković.

Pored akcije organizovane povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, Dom zdravlja nastavio je i akciju besplatnih preventivnih pregleda. Danas su mještani mjesne zajednice Ugljevik Selo bili u prilici da prekontrolišu krvni pritisak, nivo šećera u krvi i urade dopler krvnih sudova glave i vrata. Svi zainteresovani mještani mogli su se pregledati potpuno besplatno, bez prethodnog zakazivanja i bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje.

„U sklopu akcije besplatnih pregleda, koju smo počeli provoditi početkom ove godine, danas smo u Ugljevik Selu. Mještani su iskazali potrebu za organizovanjem ove akcije i naša ustanova im je izašla u susret. U pitanju su prošireni pregledi jer su danas u mogućnosti da bez zakazivanja urade ultrazvučni pregled krvih sudova glave i vrata“-dodao je direktor dr Cvetković.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti