Connect with us

Aktuelnosti

NOVA KUĆA ZA JOSIPOVIĆE

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas socijalno ugroženu porodicu Josipović iz Ugljevik Sela. U domaćinstvu Josipovića u toku je izgradnja nove kuće koja će biti znatno veća i komfornija od stare i neuslovne kućice u kojoj trenutno živi ova petočlana porodica.

Iz porodice Josipović niko nije zaposlen, teško žive od socijalne pomoći koja nije dovoljna  da pokrije osnovne troškove, pa su pomoć za izgradnju kuće potražili od Opštine.

Lokalna uprava, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, još jednom je pokazala spremnost i odlučnost  da se pomogne onima koji su u nevolji. Iz budžeta Opštine do sada su izdvojene 3000 KM namjenjenih za pomoć Josipovićima, a pomoći će biti još kako bi se do početka zime pokrio započeti stambeni objekat.

„Mi smo u okviru projekta pomoći socijalno ugroženim porodicama, posebno stambeno ugroženim, odobrili novčanu pomoć kako bi smo ovoj porodici pomogli u izgradnji novog doma. U narednom periodu  Opština će izdvojiti još novčanih sredstava kako bi se nastavila izgradnja. Naša namjera i potreba je svakako da se pomogne ovoj porodici i naravno sličnim porodicama, kako bi smo na području opštine Ugljevik pomogli ugroženim kategorijama stanovništva da stvore normalne i pristojne uslove za život“-rekao je Načelnik.

On je dodao da će radovi trajati dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi, a plan je da u ovoj fazi kuća bude pokrivena.

Za Slavicu Jospivić izgradnja novog doma predstavlja novi početak. Ona očekuje da će u novoj kući imati bolje uslove za život, posebno sada kada očekuju prinovu.

„ Ova pomoć nam znači mnogo, posebno jer je došla u momentu kada očekujemo prinovu. Zahvaljujem se Opštini, Centru za socijalni rad i svim mještanima koji su nam pomogli da započnemo izgradnju nove kuće u kojoj ćemo moći normalno da živimo“-rekla je Slavica Josipović.

Direktor centra za socijalni rad Gordana Rikić kaže da je ova ustanova prepoznala potrebu da se porodici Josipović izgradi novi dom budući da žive u teškim uslovima i da su dugogodišnji korisnici socijalne pomoći.

„ Predočili smo Opštini tešku situaciju u kojoj se nalazi ova porodica.Iz budžeta su izdvojena određena sredstva koja su uložena u izgradnju i započinanje novog objekta. Radovi dobro napreduju i nadamo se da će uskoro biti završeni kako bi se ova porodica što prije uselila u novu kuću“-dodala je Rikić.

Porodicu Josipović danas je posjetio i ditektor Doma zdravlja  i odbornik Skupštine opštine Ugljevik dr Jugoslav Cvetković. On je podsjeto, da Opština Ugljevik kao društveno odgovorna zajednica, uvijek nastoji da pogne ugroženim porodicama naročito u vidu stambenog zbrinjavanja.

„Ovo je samo jedan od načina na koji naša lokalna zajednica pomaže one koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Danas smo sa ovom porodicom razgovarali  o tome kako možemo da im pomognemo još, osim ove kuće. Budući da očekuju prinovu, zdravstvene usluge koje pruža naš dom zdravlja biće im na raspolaganju u svakom trenutku“-rekao je Cvetković.

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti