Connect with us

RS/BiH

Bijejina-Pozitivni efekti pojačane kontrole granice

Prvi efekti pojačane kontrole granice su smanjen broj ilegalnih migranata u Bijeljini, izjavio je danas gradski menadžer Miloš Stevanović.

„Naša policija uspjela je da odvrati 400 migranata u pokušaju da uđu na teritoriju BiH i Republike Srpske“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Bijeljine.

On je obećao i finansijsku pomoć ako bude potrebno platiti smještaj za policajce koji budu angažovani sa strane da bi branili granicu na ovom području.

Stevanović je naveo da se na lokalnom nivou, u koordinaciji sa policijom, pruža podrška u vidu obezbjeđivanja čamaca i ljudstva, kada je riječ o Civilnoj zaštiti.

„Ostaćemo predani humanom zbrinjavanju migranata i omogućićemo njihov humani transport do Sarajeva, odakle nastavljaju svoje rute prema Bihaću, gdje se zadržavaju“, naveo je Stevanović.

On je kritikovao česte višečasovne gužve na graničnim prelazima ka Srbiji i najavio da će od nadležnih zatražiti da taj problem bude riješen prije zimskih praznika.

Stevanović je rekao da će sutra uputiti molbu Ministarstvu inostranih poslova da, u koordinaciji sa policijom Srbije, iznađu prihvatljivo rješenje kako bi bile spriječene gužve na granici.

„Ne smijemo nespremni dočekati naredni veliki dolazak naših građana iz dijaspore, a to je već za božićne i novogodišnje praznike“, naveo je Stevanović.
Izvor: atvbl

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in RS/BiH