Василије Перић за начелника Општине Угљевик

Рођен у Тутњевцу, Општина Угљевик, 14. 01. 1965. године, основну школу је завршио у Бијељини, гдје завршава и Средњу економску школу. На Економском факултету у Брчком дипломирао је 1990. године.

Од јануара 1990. године до новембра 1996. године радио је на пословима секретара Општинског секретаријата за привреду и урбанизам у Општини Угљевик, затим професионалну каријеру наставља у „СДК“ и „Развојној банци“ у Угљевику.

Функцију предсједника Скупштине општине Угљевик обављао је у периоду од маја 2000. године до марта 2001.године, а од 2001. године обавља функцију Начелника општине Угљевик. Ожењен је, отац двоје дјеце, обоје факултетски образоване. Са породицом живи у Угљевику.

Добитник је великог броја различитих признања од којих се посебно истичу:„Најбољи Начелник Републике Српске „деценије 2004-2014″ додијељено од стране Европског покрета у БиХ поводом 9. маја, 2014. године, Признање “Капетан Миша Анастасијевић”за истакнути развој локалне самоуправе за регију Семберија, 2016. године, као и „Велике годишње награде за допринос у развоју културе и очувања традиције српског народа“. 

Највећи дио професионалне каријере је посветио Општини Угљевик коју успјешно води дуги низ година, и која је у претходном периоду постала препознатљива као општина која поред изграђене градске и урбане инфраструктуре је посебну пажњу посветила очувању и развоју породице и омладине, као и улагањима у спорт, кутуру и привреду уз посебну бригу и заштиту угрожених категорија становништва.

Предсједник је Општинског одбора Српске Демократске Странке Угљевик од 2006.године, затим замјеник предсједникаУправног одбора Епархије зворничко-тузланске СПЦ, као и члан Института „Региона Европе“ Салцбург, Р. Аустрија. Учествује у раду великог броја културних, спортских и хуманитарних организација.