Connect with us

Aktuelnosti

ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE UGLJEVIK

Danas je održana je XVIII-a redovna sjednica Skupštine opštine Ugljevik na kojoj su odbornici razmatrali 15 tačaka dnevnog reda.

Na ovom skupštinskom zasjedanju odbornici su većinom glasova prihvatili izvještaj o izvršenju budžeta Opštine Ugljevik za šest mjeseci 2018.godine. Prema izvještaju prihodi su izvršeni u ukupnom iznosu od 6.651.136 KM. Za šest mjeseci 2018.godine ukupni budžetski rashodi i izdaci realizovani su u iznosu od 4.854.026 KM, odnosno 39% od planiranih.

„Izvršenje budžeta je 54% što znači da je budžet zaista realno planiran, dok je izvršenje rashoda na znatno nižen nivou. Uspjeli smo dakle da, iz tog dijela novca, jedan dio deficita koji smo imali u proteklom periodu rješavamo. Mi ćemo tako nastaviti do kraja godine uz normalno i kvalitetno funkcionisanje Opštine, nižih potrošačkih jedinica i svih onih koji dobijaju novac iz budžeta Opštine“-rekao je Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Jedna od značajnih tačaka bila je i odluka o pribavljanju imovine za proširenje Gradskog groblja. Podršku odbornika dobila je odluka o stipendiranju studenata prema kojoj će Opština stipendirati 20 redovnih studenata za 2018/2019.godinu. Pravo na stipendiju imaju studenti koji se školuju na državnim visokoškolskim ustanovama i ona iznosi 100 KM, odnosno 150 KM za studente koji su u prethodnoj godini imali prosjek ocjena 8,5 i više.
Na sjednici su prihvaćene informacija o stanju toplovodne mrežei informacija o početku rada osnovnih i srednjih škola na području opštine Ugljevik. Usvojen je program jesenje sjetve za 2018. godinu koja se na području opštine Ugljevik planira realizovati na 1748 ha.
Značajna tačka dnevnog reda bio je i Plan razvoja socijalne zaštite u opštini Ugljevik za period 2018-2020.godine. Planom je predviđeno oblikovanje i usmjeravanje budućeg razvoja socijalne zaštite na području opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić kaže da je skupštinsko zasjedanje proteklo regularno, bez problema i u običajenom toku kako se u Ugljeviku radilo i do sada.

„Bez obzira što se nalazimo u sredini predizborne kampanje današnje skupštinsko zasjedanje teklo je regularnim tokom. Posebno želim da izrazim zadovoljstvo što je izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci 2018.godine pokazao da imamo stabilno izvršenje, da je ono čak i prebačeno u procentu od 4%. Vjerovatno ćemo raditi rebalans budžeta koji će imati određeni suficit koji će se koristiti za smanjenje kumulativnog deficita iz prethodnog perioda“-rekao je Simić.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti