Connect with us

Aktuelnosti

„MALI ŠAMPIONI“ JAVNIM TRENINGOM ZAPOČELI NOVU SEZONU

Javnim treningom, koji je održan  na gradskom trgu u Ugljeviku 14.septembra 2018.godine, djevojčice i dječaci škole sporta „Mali šampioni“ označili su početak osme sezone. Interesantnim i  koordinativno složenim vježbama, preprekama  koje su savladavali na postavljenim poligonima, najmlađi ugljevički sportisti pokazali su okupljenima  dio onoga što su u školi sporta naučili tokom godine.

Svi zainteresirani mališani, koji  nisu  polaznici škole sporta, danas su imali priliku trenirati rame uz rame sa malim šampionima i postati dio ekipe.

Javni trening na otvorenom organizovan je sa ciljem prezentacije sporta kao zdravog stila života, usvajanja  zdravih životnih navika kod djece i prijema novih članova. Škola sporta namjenjena je djeci uzrasta od 4-10 godina i besplatna je za sve polaznike. Opseg disciplina koje djeca uče u školici sporta „Mali šampioni“ je raznolik, od atletskih i gimnastičkih vještina i igrica, korektivne gimnastike do sportova sa loptom…

Trener Mladen Stevanović rekao je da osnovni program treninga obuhvata dva časa nedjeljno koji su usmjereni na razvoj motorike i koordinacije djece kroz osnove bazičnih sportova, kao i sportova sa loptom.

„U našoj školi djeca vježbaju svestrano, prepoznaju  svoj talenat za određeni sport, a onda kroz neko vrijeme odluče koji će sport trenirati kada izađu iz školice sporta. Svi treninzi organizuju se i realizuju kroz igru i zabavu, sa ciljem da djeca od najranijeg uzrasta razviju zainteresovanost i ljubav prema fizičkoj aktivnosti i sportu. Tokom cijele godine organizujemo bogate i interesantane sportske sadržaje i usvajamo zdrave životne navike potrebne za pravilan rast i razvoj djeteta“- rekao je Stevanović.

Školica sporta „Mali šampioni“ osnovana je početkom 2012. godine pod pokroviteljstvom  Opštine Ugljevik. Škola broji oko 60 članova i   besplatna je za sve polaznike. Treninzi se održavaju dva puta sedmično u sportskoj Sali u Ugljeviku ( utorkom i petkom od 17 časova ).

 

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti