Connect with us

Aktuelnosti

LOVCI SPREMNI ZA POČETAK NOVE LOVNE SEZONE

Lovci lovačkog udruženja „Dubrava“ Zabrđe, zajedničkim druženjem i lovačkim ručkom, označili su, 16.septembra 2018.godine, zatvaranje lovne sezone na visoku divljač.

Iako je u toku  lov na srneću divljač, lovci ovog udruženja tradicionalno se okupljaju u septembru kako bi sabrali utiske i rezultate protekle sezone i pripremili se za lovnu sezonu na sitnu divljač.

Predsjednik lovačkog udruženja „Dubrava“ Milan Lazić, kaže da se u ovakvom ambijentu svake godine označi kraj lovne sezone. Kroz zajedničko druženje svih članova udruženja, lovačke priče i dobar ručak sabiraju se rezultati protekle sezone i vrše pripreme za početak nove.

„Naše lovačko društvo broji 105 članova. Imamo odlične odnose u društvu, dobro funkcionišemo što se tiče međuljudskih odnosa. Finansijki smo stabilno društvo, nikom ništa ne dugujemo, sve račune uredno plaćamo, nemamo disciplinskih problema u nešem društvu“-dodao je Lazić.

Lovačkom druženju prisustvovali su i predstavnici opštine Ugljevik. Obraćajući se okupljenim lovcima, Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, zahvalio se lovcima i rukovodstvu udruženja na pozivu,izrazio zahvalnost za sve što čine u svojoj djelatnosti koja je, kako je rekao,  veoma značajna i važna. Budući da je lovstvo prilično skup hobi, Načelnik je lovcima dao obećanje da  pomoć lokalne uprave, u finansijskom smislu, neće izostati ni u nerednom periodu i da će se raditi na njenom povećanju.

„U narednom periodu ćemo pokušati da izdvojimo još više sredstava za lovačka udruženja na području naše opštine. Mi  pomažemo sva lovačka udruženja sa namjerom da olakšamo njihovo funkcionisanje, bilo u smislu izgradnje objekata ili realizacije projekata koji su značajni za udruženja. Moram reći  da smo u proteklom periodu izgradili nekoliko lovačkih objekata. Naša namjera je svakako  da se uključimo,  da vam pomognemo  i to ćemo naravno i činiti“-rekao je Načelnik.

Veliki broj lovaca, u lov ne ide samo radi odstrijela, nego radi druženja, ljubavi prema prirodi, pa i prema divljači. Lovačka oprema je skupa, obogaćivanje lovišta i hrana za divljač takođe traže značajna novčana izdvajanja. Kako udruženja često nisu u mogućnosti da sama finansiraju nabavku hrane i divljači, tu pomoć pružaju Lovački savez Republike Srpske i Opština.

Lovačko udruženje „Dubrava“, uz finansijsku podršku Opštine, početkom proljeća  uspješno je realizovalo projekat  ubacivanja fazanske divljači u lovište kojim gazduje ovo udruženje. U udruženju ističu da postoje projekti i planovi koje tek treba realizovati i da se nadaju da podrška Opštine neće izostati.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti