Connect with us

Aktuelnosti

IZGRADNJA KUĆE ZA PORODICU KOSTIĆ

Programom pomoći u  stambenom zbrinjavanju socijalno ugroženim porodicama, koji su pokrenule Opština Ugljevik i Centar za socijalni rad, obuhvaćena je i šestočlana porodica Kostić iz Tutnjevca.

Domaćinstvo Kostića  danas su  posjetili predstavnici Opštine i ugljevičkog Centra za socijalni rad. Načelnik Opštine Vasilije Perić podsjetio je da izgradnja doma Kostićima nije jedino gradilište na području opštine Ugljevik, te da je istim programom obuhvaćena i izgradnja kuća za porodice  Blagojević i Josipović koje su takođe u teškoj materijalnoj situaciji i stambeno nezbrinute.

„Porodica Kostić se nalazi u stanju socijalne potrebe, prije svega stambeno je nerješena  na adekvatan način. Programom po kome Opština pomaže višečlanim porodicama, koje su u stanju stambene potrebe, mi dodeljujemo iz bzdžeta određena novčana sredstva kako bi stvorili normalne uslove za život dostojan čovjeka. Opština je do sada izdvojila negdje oko 10 000 KM. Bilo je pomoći i određenih preduzeća,  pojedinaca, i naravno moja zahvalnost svima koji su na bilo koji način do sada pomogli, i onima koji će pomoći, da se u što kraćem roku završi izgradnja kuće za ovu porodicu“-rekao je Načelnik.

Od šest članova domaćinstva, koje čine roditelji i četvoro djece od kojih je dvoje punoljetno, niko nije zaposlen. Socijalna pomoć, u vidu jednokratne materijalne pomoći i dječijeg dodatka, nije dovoljna pa Kostići idu na dnevnicu kad god  se za to ukaže prilika, da bi prehranili svoju porodicu.  Nova kuća, kaže domaćin Stojan Kostić, mnogo im znači, najviše njegovoj djeci kojoj su potrebni normalni uslovi za život.

„Hvala svima, najviše Načelniku Opštine i odborniku Gavri Miloševiću iz našeg sela koji je na neki način pokrenuo sve ovo. Nova kuća značiće i novi život za moju porodicu“-rekao je Kostić.

Direktor Centra za Socijalni rad Gordana Rikić, kaže da su Opština Ugljevik i Centar za socijalni rad prepoznali  potrebu za rješavanjem stambenog pitanja te su u skladu s svojim mogućnostima pomogle izgradnju ove kuće.

„Od sredstava koja su izdvojena iz budžeta Kostići su počeli izgradnju ovog objekta. Na proljeće je gradnja započeta, radovi dobro napreduju, tako da očekujemo da će ubrzo biti završena izgradnja njihove kuće“-rekla je Gordana Rikić.

Odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Jugoslav Cvetković ističe da Opština, kao društveno odgovorna lokalna zajednica, realizacijom ovakvih i sličnih projekata nastoji poboljšati životne uslove stanovništva.

„Trudili smo se da omogućimo stanovništvu, kod koga za tim postoji potreba, da lakše riješi stambeno pitanje. Namjera nam je da se pomogne višečlanim ugroženim porodicama, da se skuće, da stvore jedan ljepši životni prostor u kojem će moći normalno da žive“-dodao je Cvetković.

 

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti