Connect with us

Aktuelnosti

DONACIJA DOMU ZDRAVLJA UGLJEVIK

Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina donirao  je Domu zdravlja Ugljevik akušersko-ginekološku stolicu.

Donaciju su danas uručili predsjednik GO SDS Bijeljina Mićo Mićić i potpredsjenici GO i kandidati SDS za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske – Tomica Stojanović i Darko Mitrić.

Odluka o doniranju ginekološko-akušerske stolice Domu zdravlja Ugljevik, donesena je nakon razgovora sa direktorom ove ustanove koji je istakao da Dom zdravlja Ugljevik ima opravdanu i realnu potrebu za ovakvom medicinskom opremom s obzirom na broj pacijenata i na teritoriju koju obuhvata u pružanju zdravstvenih usluga u oblasti ginekologije.

„Naš Dom zdravlja u Bijeljini već ima ovakve i slične stolice koje su nabavljene ranije.  Budući da njima nije neophodno odlučili smo da ovu stolicu doniramo Domu zdravlja u Ugljeviku. Riječ je savremenoj, dobroj i skupoj medicinskoj opremi i ja se nadam da će koristiti, prije svega porodiljama, i naravno ginekološkoj službi“-rekao je predsjednik GO SDS Bijeljina Mićo Mićić.

Darko Mitrić naglasio je da GO SDS   Bijeljina vodi jednu pozitivnu kampanju koja za cilj ima realizaciju projekata koji su od opšteg interesa za sve građane. Poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, kroz nabavku potrebne i adekvatne medicinske opreme, svakako je jedan od tih ciljeva.

„ Termoelektrana  Ugljevik svake godine ostvaruje određenu dobit ali ona tu svoju dobit raspoređuje  sportskim klubovima po Hercegovini, Banja Luci i Laktašima. Suština  dobiti jeste da se rasporedi za opšti interes svih građana. Ja nemam ništa protiv sporta,  ali ovo su stvari od opšteg interesa i ovo treba da rade preduzeća i firme kao što je Termoelektrana. Nažalost, mještani Ugljevika su ti koji imaju najmanje koristi od njene dobiti“-dodao je Mitrić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zahvalnost GO SDS Bijeljina na vrijednoj i važnoj donaciji. On je ovom prilikom napomenuo da Opština Ugljevik, iz sredstava budžeta, svake godine izdvaja oko 100 000 KM namjenjenih za nabavku opreme i poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga na području opštine. Prema njegovim riječima, to nažalost nije dovoljno. Sama lokalna uprava ne može podnijeti sav teret bez pomoći države i resornog ministarstva.

„Zdravstvo je u teškoj situaciju i potrebno je raditi određenu reformu. Mi očekujemo da će se to desiti u narednom periodu i  da će i naši ugljevičani i svi žitelji Republike Srpske  imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u odnosu na ovu koju sada imamo“-dodao je Perić.

Donirana medicinska oprema najviše će značiti pacijentima. Direktor ove ustanove dr  Jugoslav Cvetković ističe da će kvalitet  zdravstvene usluge u oblasti ginekoloških pregleda biti znatno poboljšan zahvaljujući ovoj donaciji.

„Ovo će u budućnosti veoma značiti našim osiguranicima i našim pacijentkinjama. Mi do sada nismo imali ovakav sto, nismo ni  bili ni u mogućnosti da ga imamo, da ga sami kupimo, jer to je jedan skup ginekološki porođajni sto najnovije generacije“-kaže Cvetković.

On je dodao da Dom zdravlja Ugljevik svakodnevno  radi na povećanju svojih uslužnih kapaciteta kroz nabavku medicinske opreme i osposobljavanje kadrova. Cvetković je istakao da je zdravstvo u RS na najnižim granama i da je potrebno što prije uraditi reorganizaciju zdravstvenog sistema.

 

 

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti