Connect with us

Aktuelnosti

DAN MJESNE ZAJEDNICE DONJE ZABRĐE

U Donjem Zabrđu danas je obilježen Dan mjesne zajednice i 23 godine od  povratka  boraca Vojske Republike Srpske koji su 11 mjeseci bili u zatočeništvu u Tuzli nakon zarobljavanja na Lisači.

Na današnji dan 1995. godine, 61 srpski borac sa područja Ugljevika, vratili su se iz zarobljeništva u Tuzli, nakon što su zarobljeni na Lisači u borbama u kojima je poginulo 13 boraca.

Ispred spomen-obilježja na kome su ispisana imena 16 boraca Vojske Republike Srpske koji su poginuli za vrijeme poslednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata i 246 imena poginulih mještana iz protekla dva rata služen je parastos. Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježje, u zajedničkoj molitvi, počast postradalima odali su članovi porodica, saborci, rodbina, mještani Donjeg Zabrđa, predstavnici Opštine,predstavnici Boračke organizcije, delegacije iz bratskog Beočina i Suseka.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, obraćajući se okupljenim mještanima, čestitao je Dan mjesne zajednice i istakao da žrtva onih koju su svoje živote dali za slobodu srpskog naroda ne smije biti zaboravljena.

„Naša dužnost i obaveza je da se sjećamo poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, naša dužnost je da izrazimo poštovanje borcima Lisače, kao i potomcima junaka koji su živote položili sa slobodu srpskog naroda i Republike Srpske“- rekao je Perić.

Obilježavanju Dana mjesne zajednice prisustvovali su i gosti iz opštine Beočin i  mjesne zajednice Susek sa kojom je Donje Zabrđe potpisalo sporazum o bratimljenju prije 42 godine.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Aktuelnosti