Naslovna Ugljevik Aktuelnosti DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

Djevojčicama i dječacima koji su uspješno završili obuku škole plivanja danas su dodijeljene diplome koje svjedoče da su iz neplivača prešli u plivače početnike .

Mališani uzrasta od 5-10 godina, ukupno njih 71, pod stručnim vodstvom kvalifikovanih trenera prošli su kroz 30 časovnu obuku i savladali osnovne tehnike plivanja.

Škola plivanja projekat je koji već treću godinu za redom organizuje i realizuje Škola sporta “Mali šampioni”, a generalni pokrovitelj je Opština Ugljevik. Za sve polaznike škole plivanja obuka je bila besplatna.

Program je koncipiran na način da djeca kroz igru i zabavu, te u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima, savladavaju tehniku plivanja provodeći razne vježbe održavanja na vodi, pravilnog disanja, rada nogu i ruku u vodi…

“Mališani su dobro ovladali tehnikama plivanja, a na testiranju je prolaznost bila preko 70%. Zahvalni smo Opštini Ugljevik i Sportsko-rekreativnom centru “Rudar” što su omogućili djeci da budu dio ove lijepe priče. Takođe, hvala i roditeljima što vjeruju u nas, što su redovno dovodili djecu na treninge i bili uporni”-kaže prof. fizičkog vaspitanja Mladen Stevanović, nosilac projekta i jedan od instruktora plivanja.

Koliko je značajno za djecu da znaju plivati ne treba posebno isticati. Pozitivan uticaj škole plivanja na smanjenje broja neplivača kroz organizovan sistem učenja i druženja, uticaj plivanja na opšti fizički razvoj i sportsko obrazovanje djece nemjerljiv je. Obuka malih neplivača projekat je kojim je značajno smanjen broj neplivača među najmlađom populacijom i povećana svijest o značaju plivanja za pravilan fizički rast i razvoj djeteta.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…