Naslovna Ugljevik ODRŽANA IV ATLETSKA ULIČNA TRKA U UGLJEVIKU

ODRŽANA IV ATLETSKA ULIČNA TRKA U UGLJEVIKU

Sinoć je u Ugljeviku održana IV atletska ulična trka na 5 i 10 kilometara. Organizator ulične trke je ultramaratonac i vrhunski sportista iz Ugljevika Mladen Stevanović, a generalni pokrovitelj Opština Ugljevik. Organizovanje trke u Ugljeviku pomogli su i brojni sponzori,prijatelji manifestacije i volonteri.

Jedna od najboljih trka u regionu ove godine okupila je veliki broj ljubitelja trčanja iz zemlje i inostranstva. Za trku od 5 kilometara prijavilo se 120 trkača dok je 10 kilometara trčalo njih 151. Atletičari i rekreativci rame uz rame trčali su ulicama Ugljevika šireći oko sebe pozitivnu energiju.

U trci na 10 kilometara, u muškoj konkurenciji, pobijedio je Stenly Kipruto iz Keniije sa vremenom 30,38 min, drugi je bio Nemanja Cerovac iz Šapca sa vremenom 30,56 min, a treće mjesto osvojio je Nikola Bursać koji je 10 kilometara istrčao za 32,31 min.

U ženskoj konkurenciji, na trci od 10 kilometara, najbrža je bila Olivera Jevtić ( proslavljena srpska atletičarka ) sa vremenom 35,3 9min, odmah iza nje je Biljana Cvijanović iz Beograda sa vremenom 39,07 min, dok je treće mjesto osvojila Aleksandra Kostadinović iz Sremske Mitrovice sa vremenom 40,22 min.

Veliki broj Ugljevičana trčao je uličnu trku u svom gradu pa su organizatori obezbijedili nagrade i za najbolje domaće trkače. Najbrži u muškoj konkurencij u trci na 10 kilometara je Milan Jovičić sa vremenom 41,21 min, dok je najbrža žena iz Ugljevika na ovoj trci bila Radmila Stevanović sa vremenom 53,05 min.

Najbrži u trci na 5 kilometara u muškoj konkurenciji bio je Mirko Mauna iz Sremske Mitrovice sa vremenom 16,05 min, drugi je bio Vladimir Pejčić iz Doboja sa vremenom 16,29 min, a treće mjesto podijelili su Sreto Krstić iz Vlasenice i Mladen Samardžić iz Brčkog istrčavši 5 kolometara za 17,29 min.

U ženskoj konkurenciji najbrža u trci na 5 kilometara bila je domaća takmičarka Marijana Terzić sa vremenom 24,58 min, druga je Tanja Prnjić iz Modriče sa vremenom 26,05 min, a treće mjesto osvojila je Ena Kasumović iz Tuzle sa vremenom 27,10 min.

Najbrži Ugljevičanin trke na 5 kometara bio je Marko Jović koji je istrčao za 19,51 min.

Uličnu trku svojim učešćem uljepšali su najmlađi sportisti koji su imali i najvatrenije navijače. Mališani uzrasta od 3-10 godina trkali su se na 100, 200 i 400 metara. Za trčanje su se pripremili zajedničkim razgibavanjem nakon čega su sitnim ali odlučnim dječijim koracima istrčali prve dionice staze i uveli prisutne u zvaničan početak atletske ulične trke.

IV ulična trka u Ugljeviku, praznik trčanja i dobre energije kako su je nazvali učesnici, svakako je događaj koji je obilježio ovo ljeto.

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

APEL ZA POMOĆ MALOJ TEODORI IZ UGLJEVIKA

Šestogodišnjoj djevojčici Teodori iz Ugljevika, kojoj je dijagnostifikovana cerebralna par…