Naslovna Ugljevik ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštva i ručnih radova. Organizator ovog sajma, koji se u Ugljeviku održava po drugi put, je Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik a generalni pokrovitelj sajma Opština.

Čestitavši okupljenim građanima Vidovdan, sajam je svečano otvorio Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. Perić je ovom prilikom istakao da je sajam ženskog stvaralaštva važan za  ekonomsko osnaživanje žena i da će lokalna uprava činiti sve u skladu sa svojim mogućnostima kako bi sajam u godinama pred nama prerastao u tradiciju i okupljao sve veći broj izlagača.

„Važno je da ste vi naše supruge, majke, bake i ćerke uključene u politički, društveni  i ekonomski život naše lokalne zajednice. Važno je da na ovakav način možete pokazati vaše znanje, kreativnost, upornost i ljepotu svega onoga što svojim rukama stvarate. Svojim radom dajete veliki doprinos našem ukupnom razvoju i zato je divno što na ovaj način možete pokazati sve ove divne proizvode koji su vaših ruku djelo. Naša želja, a i potreba jeste da vam pomognemo da ovi proizvodi budu na našem tržištu ali i tržištu van Republike Srpske jer su ovo zaista kvalitetni i jedinstveni proizvodi. Potrebno je napraviti određene korake kako bi stvaralaštvo preraslo u preduzetništvo i u tome ćemo vam pomoći. To će u narednom periodu biti naša preokupacija“-rekao je Načelnik otvarajući sajam .

Jednodnevni sajam, koji je izložbeno- prodajnog karaktera, ove godine okupio je 27 izlagača. Posjetioci su uživali u ljepoti ručno izrađenog nakita, posuđa, ukrasa, nošnje,tradicionalnoj domaćoj hrani, kvalitetnom medu i dobroj rakiji.

„Prošle godine sajam je okupio 24 izlagača, dok je ove godine broj izlagača nešto veći što nam ukazuje na to da ovaj sajam ima svoju budućnost u Ugljeviku. Zahvaljujući vrijednim i kreativnim ženama koje stvaraju sve ove proizvode i pomoći Opštine Ugljevik siguran sam da će naredne godine, treći po redu, sajam okupiti znatno veći broj izlagača“-rekao je direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Milorad Jovičić.

Prenoseći dio narodne tradicije, običaja i raznovrsnosti kolorita umjetničkog stvaralaštva, sajam su svojim prisustvom uveličali i članovi KUD „Rudar“ Ugljevik.

Foto: skalaradio.net

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OBAVLJENI BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U UGLJEVIČKOJ OBRIJEŽI

Dom zdravlja Ugljevik organizovao je danas u Ugljevičkoj Obriježi  akciju besplatnih pregl…