Naslovna Ugljevik OBILJEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE “VUK KARADžIĆ” ZABRĐE

OBILJEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE “VUK KARADžIĆ” ZABRĐE

Osnovna škola “Vuk Karadžić” Zabrđe danas je proslavila “Dan učeničkih postignuća” uz prigodan svečani program koji su pripremili nastavnici i učenici ove škole.

Svečanosti su, pored brojnih gostiju, prisustvovali i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić koji su dodijelili nagrade đaku generacije kao i učenicima koji su tokom osnovnog obrazovanja vrijedno i marljivo učili, nizali petice i postali ponosni nosioci “Vukove diplome”.

U sklopu programa dodijeljene su i nagrade učenicima koji su ostvarili uspjehe na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima, gdje su postigli zapažene rezultate na svim vaspitno-obrazovnim poljima.

Ovogodišnje priznanje učenika generacije OŠ “Vuk Karadžić” dodijeljeno je Ivani Krstić.

Načelnik Opštine Vasilije Perić čestitao je učenicima na postignutim uspjesima poželjevši im mnogo sreće, uspjeha, zalaganja i istrajnosti u budućem školovanju.

Ulaganje u obrazovanje najbolja je investicija jer samo znanjem možemo u svijetliju i bolju budućnost. Želim vam da i u srednjoj školi, a kasnije i na fakultetu, nižete samo uspjehe jer ste upravo vi budući nosioci razvoja cjelokupnog društva. Opština Ugljevik svake godine iz svog budžeta  značajna sredstva izdvaja za materijalno opremanje škola i podizanje nivoa vaspitanja i obrazovanja. Ovaj vid podrške obrazovanju i vaspitanju naše djece neće izostati ni u budućem periodu  ”-rekao je Načelnik.

Vršilac dužnosti direktora OŠ “Vuk Karadžić” prof. Nada Naćić zahvalila je prisutnima što su uveličali današnju svečanost, kao i nastavnom kadru i učenicima koji su tokom priredbe gostima pokazali dio onoga što su naučili u proteklom periodu.

Danas tradicionalno obilježavamo dan naše škole, odnosno “Dan učeničkih postignuća”. Za ovaj dan naša djeca pripremaju kulturno-umjetnički program i pokazuju jedan dio onoga što su naučili tokom školske godine. Sa nama su danas i naši dragi gosti iz Suseka. Preko 40 godina ovim svečanostima prisustvuje kolektiv iz bratskog Suseka na šta smo veoma ponosni”-rekla je Nada Naćić.

Osnovna škola “Vuk Karadžic” organizuje nastavu u centralnoj školi u Donjem Zabrđu i u četiri područne škole u Tutnjevcu, Koreniti, Gornjem Zabrđu i Maleševcima. Škola ima ukupno 17 odjeljenja, odnosno 196 učenika.

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

1

  1. […] Извор: Угљевик Инфо […]

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

APEL ZA POMOĆ MALOJ TEODORI IZ UGLJEVIKA

Šestogodišnjoj djevojčici Teodori iz Ugljevika, kojoj je dijagnostifikovana cerebralna par…