Naslovna Ugljevik Aktuelnosti ODRŽANO III TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

ODRŽANO III TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

Danas je u Ugljeviku održano takmičenje školica sporta na kome su svoje vještine i sportsko umjeće pokazali mali sportisti uzrasta od 4-10 godina. Na takmičenju su učestvovali mališani iz škola sporta “Mali šampioni” Ugljevik, “Delfin” iz Tuzle, “Sportissimo” iz Brčkog, “Sparta” iz Doboja i “Zdravo dijete” iz Lopara.

Nakon okupljanja ekipa na stadionu “Stanišić” , mali sportisti su krenuli u obilazak Ugljevika. Defile nasmijanih djevojčica i dječaka u sportskoj opremi, svakako je prizor koji se ne viđa svakog dana i koji je danas ukrasio ulice Ugljevika.

Najmlađe sportiste ispred Opštine je dočekao načelnik Vasilije Perić koji im je poželio dobrodošlicu i prijatan boravak u Ugljeviku.

“Zaista sam ponosan što je naš Ugljevik domaćin jednog ovakvog takmičenja. Imajući u vidu značaj sporta u pravilnom fizičkom razvoju djece, naša lokalna uprava podržala je ovaj projekat. Svjesni smo činjenice da je za sportski razvoj djece neophodno uključivanje cjelokupne društvene zajednice i naša podrška ni u narednom periodu neće izostati. Nadam se da će sportisti iz škole sporta “Mali šampioni” i u budućnosti predstavljati naš Ugljevik u najljepšem svjetlu i postizati zapažene sportske rezultate”-rekao je Perić

U samom takmičarskom dijelu oko 350 malih sportista, djevojčica i dječka, na poligonu spretnosti pokazalo je svoje sportske vještine i šta su to naučili sa svojim trenerima.Mališani su, kao pravi šampioni, spretno i sa osmjehom na licu prelazili prepreke, čime su pokazali veliki sportski duh.

“Današnje takmičenje je za sve učesnike prilika da kroz sportske aktivnosti uživaju u druženju i boravku u našem gradu. Nadam se da smo kao domaćini učinili sve da se u Ugljeviku osjećaju lijepo i prijatno. Želja nam je da djeci pružimo mogućnost da se bave sportom i takmičenja i organizujemo u cilju njihovog pravilnog rasta i razvoja. Veoma je važno da djeca zavole sport, bavljenje fizičkom aktivnošću, i da je već od ranog razvoja ugrade u svakodnevni život kao naviku”- rekao je trener škole sporta “Mali šampioni” Mladen Stevanović.

Sportsko nadmetanje, muzika, igra, zabava i mnogo dječije radostu obilježili su današnje takmičenje malih sportista u Ugljeviku. Za sve mališane organizatori su pripremili prikladne poklončiće što je kod djece izazvalo posebno oduševljenje.

Ideju i realizaciju III takmičenja školica sporta pomogla je Opština Ugljevik kao generalni pokrovitelj, lokalna radio stanica kao medijski pokrovitelj, roditelji djece iz školice sporta “Mali šampioni”, Etno selo “Stanišič”, D.O.O. “Vitinka”, medicinsko osoblje iz Doma zdravlja Ugljevik, policija, volonteri….
Organizator takmičenja, škola sporta “Mali šampioni” Ugljevik, nasrdačnije se zahvaljuje svima koji su pomogli da se održi takmičenje.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

Djevojčicama i dječacima koji su uspješno završili obuku škole plivanja danas su dodijelje…