Naslovna Ugljevik Aktuelnosti „INFO-DAN“ ZA PROMOCIJU STOLARSKOG ZANATA

„INFO-DAN“ ZA PROMOCIJU STOLARSKOG ZANATA

Maturanti osnovnih škola „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika i „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Zabrđa danas su u okviru „Info-dana“ posjetili firmu za proizvodnju namještaja „Grajner enterijeri“, gdje su im predstavljene prednosti stolarskog zanimanja.

Vlasnik firme Goran Jovanović rekao je novinarima da je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podržao inicijativu da se potencijalnim stolarima dodijeli stipendija.

„Ukoliko se neko odluči da upiše stolarski zanat, opština Ugljevik bi izmirivala putne troškove do Tehničke škole `Mihajlo Pupin` u Bijeljini“, naveo je Jovanović.

On kaže da su učenicima završnih razreda osnovnih škola predstavili svoj rad i dali detaljne informacije s ciljem promovisanja stolarskog zanata u budućem školovanju.

Jovanović je izrazio nadu da će se mladi odlučiti za ovaj zanat, steći znanja i postići uspjehe u ovom poslu, te ostati na ovim prostorima i zasnovati porodice. Rukovodilac praktične nastave u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini Živa Makrin izjavio je novinarima da se u ovoj školi upisuje treća generacija stolara.

„Stolar je deficitarno zanimanje u regiji i lijep zanat, a firme poput `Grajner enterijera` su primjer dobre saradnje i za obavljanje praktične nastave i promociju ovog zanata“, istakao je Makrin.

U ovoj firmi zaposleno je šest radnika, a za povećanje tog broja nedostaje kvalifikovana radna snaga. Proizvodi ove firme izvoze se u EU, a najviše u Austriju, Holandiju, Njemačku i Švajcarsku.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…