Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Ugljevički lutkari predstavljali Republiku Srpsku u Novom Sadu

Ugljevički lutkari predstavljali Republiku Srpsku u Novom Sadu

Učenici Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, kao jedini predstavnici Republike Srpske, učestvovali su na međunarodnom takmičenju osnovnih škola u lutkarstvu (FLUOŠ), koje je po 24. put održano u Novom Sadu.

Takmičenju je prethodio svečani prijem u Gradskoj kući u Novom Sadu , gdje je malim Ugljevičanima ukazana posebna dobrodošlica kao jedinim gostima iz Republike Srpske.

Mali Ugljevičani izborili su plasman u 8 najboljih ekipa od ukupno 26 ,koliko ih uzelo učešće na ovom prestižnom tradicionalnom lutkarskom festivalu, koje okuplja brojne škole kako iz Srbije tako i zemalja regiona.

Ugljevički lutkari predstavili su se predstavom „Mala vještica“ i osvojili posebnu nagradu za primjenu specijalnih efekata u predstavi .

„Veoma sam ponosna na moje učenike i srećna zbog postignutog uspjeha. Ova nam nagrada mnogo znači, posebno iz razloga što je osvojena na jednom od najvećih prestižnih takmičenja lutkarstva osnovnih škola u regionu“, kaže učiteljica  Snežana Milošević, autorka predstave.

Talentovani mali lutkari iz Ugljevika , nedavno su osvojili prvo mjesto na bijeljinskom festivalu „Lutvid“ koji se održava u organizaciji  Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, a nakon uspjeha u Novom Sadu, uskoro ih očekuje nastup i na „Lutkef festu“ koji se održava u Beogradu.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…