Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Ugljevički učenici danas i sutra polažu malu maturu

Ugljevički učenici danas i sutra polažu malu maturu

Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji je usvojen u maju prošle godine, danas je u JU OŠ „ Aleksa Šantić „ u Ugljeviku, obavljeno testiranje učenika devetih razreda iz srpskog jezika, dok je za sutra predviđeno testiranje iz matematike.

Od ukupno 82 učenika raspoređenih u tri deveta razreda ove škole, testiranju je pristupilo njih 80, dok su dva učenika opravdano bila odsutna.

Testiranje učenika obavljeno je pod nadzorom 6 testatora i jednog supervizora, koji su se potrudili da testiranje prođe regularno i u skladu sa propisanim normama za ovakav vid testiranja.

„ Testiranje je proteklo u najboljem redu, svi određeni testatori bili su dosljedni u obavljanju svojih zadataka“, istakla je supervizor Sandra Stevanović – Tomić iz OŠ „ Veljko Čubrilović“ iz Priboja.

Na licima malih maturanata, pored uzbuđenja i treme, ogledalo se zadovoljstvo što su pristupili maloj maturi koja je svojevrstan ispit zrelosti – potvrde stečenih znanja tokom devetogodišnjeg školovanja.

„Veoma sam zadovoljna , uradila sam sve zadatke i nadam se da je sve tačno.Treme je naravno bilo, ali čim sam počela rješavati zadatke ona je nestala“, kaže Sanja Todorović , učenica devetog razreda.

Timovi nastavnika dva mjeseca pripremali su zbirke zadataka iz matematike i srpskog jezika i književnosti koje su učenicima bile dostupne na internet stranici RPZ.

„ Mala matura je ove godine uvedena eksperimentalno, testovi su objektivnog tipa i njima se provjerava nivo znanja učenika na kraju osnovnog školovanja“, kaže pedagog škole „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku , Dragana Radovanović.

Testiranje iz srpskog jezika i matematike na kraju ove školske godine polažu učenici devetog razreda u 21 osnovnoj školi u Republici Srpskoj.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…