Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Narodna biblioteka Ugljevik obilježila Svjetski dan knjige

Narodna biblioteka Ugljevik obilježila Svjetski dan knjige

Povodom Svjetskog dana knjige danas je Narodna biblioteka Ugljevik organizovala svečani prijem za učenike ugljevičke Osnovne škole „Aleksa Šantić“- pobjednike ovogodišnjeg „Lutvid festa 2018“, na kojem su osim svoje škole, predstavljali i Narodnu biblioteku Ugljevik.

Direktor Narodne biblioteke Ugljevik Nedeljko Zarić, ovim povodom uručio je besplatne članske kartice učenicima i njihovim mentorima, izrazivši zadovoljstvo zbog uspješno ostvarene saradnje koja im je donijela pobjedu na festivalu.

„ Ovo je prvo učešće Narodne biblioteke Ugljevik zajedno sa Osnovnom školom „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika na ovakvom velikom i značajnom takmičenju, koje promoviše vrijednosti knjige i biblioteke. Nadam se da će naša saradnja prerasti u tradiciju i da ćemo i iduće godine biti učesnici ovog prestižnog festivala. Sve pohvale za sve učesnike, a posebno za djecu lutkare iz Ugljevičke Obriježi, koji su predstavom „Mala vještica“ uspjeli oduševiti publiku i osvojiti prvo mjesto na takmičenju“, kaže Zarić.

Narodna Biblioteka Ugljevik je formirana 1960. godine. Nakon niza teških i turbulentnih godina uspjela je da se održi kao jedna od bitnih kulturnih institucija Ugljevika. Sa godinama postajala je prisutnija u društvenoj zajednici i razvijala se u skladu sa svjetskim trendovima.
Danas Narodna biblioteka Ugljevik broji preko 600 članova različite starosne dobi i zanimanja.

Zaposleni u ugljevičkoj biblioteci kažu da su najponosniji smo na male čitaoce i na saradnju koju imaju sa OŠ „Aleksa Šantić“, Ugljevik i Dječijim vrtićem „Duško Radović“, Ugljevik.

Već par godina oni sprovode akciju u kojoj svim prvačićima i predškolcima iz vrtića daruju besplatne članske karte.

„Darovali smo preko 100 poklon kartica. Uveli smo i kolektivna učlanjenja sa nižom cijenom članarine za 50% što su osnovci jako dobro prihvatili.Smatramo da je jako bitno djeci približiti knjigu i čari pisane riječi te stoga i sprovodimo razne akcije u tu svrhu“, kaže bibliotekarka Narodne biblioteke Ugljevik Stana Vladić.

Knjižni fond Narodne biblioteke Ugljevik obuhvata oko 35 000 knjiga i taj broj se svakodnevno uvećava putem poklona ili kupovine knjiga. Biblioteka redovno obnavlja fond novim naslovima vodeći računa o potrebama čitalaca. U prošloj godini je nabavljeno oko 500 novih naslova , a prema tvrdnjama bibliotekara, ove godine će taj broj biti i mnogo veći.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…