Naslovna Ugljevik VUKOTA GOVEDARICA POSJETIO OPŠTINU UGLJEVIK

VUKOTA GOVEDARICA POSJETIO OPŠTINU UGLJEVIK

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je da u Srpskoj treba otvoriti put razvoja.

„Kada donesemo odgovarajuće propise koji će biti reformskog sadržaja i krenemo u konačan obračun sa korupcijom, tada ćemo stvoriti uslove da krenemo u snažan privredni razvoj“, rekao je Govedarica tokom posjete Ugljeviku, za koji je rekao da je snažna i stabilna lokalna zajednica koja obiluje prirodnim resursima.

Nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Vasilijem Perićem, Govedarica je rekao novinarima da je pokretač razvoja ovoga kraja Rudnik i termoelektrana, kao i voćarstvo, te da je voćarima za opstanak na tržištu neophodna pomoć države.

Lider SDS je tokom boravka u Ugljeviku posjetio i lokalni Dom zdravlja, kao i fabriku za proizvodnju namještaja „Greiner enterijeri“ koju je pokrenuo povratnik iz Austrije 2009. godine.

Govedarica je rekao da je nelogično da ova firma uvozi sirovinu iz Austrije, dok se domaći hrast i bukva izvoze iz Srpske i ocijenio da domaće firme treba da imaju sirovinu u Srpskoj i da je svojim radom čine stabilnom.

Perić je nakon razgovora istakao da je Ugljevik lokalna zajednica sa najmanjom stopom nezaposlenosti u Republici Srpskoj i da opština podržava investitore koji su zainteresovani za ulaganja u ovaj kraj.

Odgovarajući na pitanja novinara, lider SDS-a je rekao da je njihov poslanik u parlamentu BiH Nenad Lalić demantovao navode iz medija da izlazi iz ove stranke.

Govoreći o kadrovskim promjenama u „Elektroprivredi Republike Srpske“, Govedarica je izrazio sumnju da se „tamo desila ozbiljna pljačka“ i dodao da će se nakon oktobarskih izbora o tome povesti istraga.

 

Izvor: ntv arena

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…