Naslovna RS/BiH Mali Ugljevičani finalisti „LUTVID FEST -a 2018“ u Bijeljini

Mali Ugljevičani finalisti „LUTVID FEST -a 2018“ u Bijeljini

Na drugom Festivalu lutkarstva i video-prezentacije knjiga ( LUTVID FEST -u ), koji se već drugu godinu zaredom održava u organizaciji Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini , od ponedjeljka 16. do četvrtka 19. aprila , učestvovaće i učenici JU OŠ „ Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, koji će osim svoje škole predstavljati i Narodnu biblioteku Ugljevik.

Ove godine u finalu „LUTVID FEST-a“ se našlo 8 ekipa iz Republike Srpske i Republike Srbije među kojima i ekipa malih lutkara iz Ugljevika, tačnije iz PO OŠ „ Aleksa Šantić“ iz Ugljevičke Obriježi koji se takmiče u kategoriji izvođenja lutkarskih predstava i njihovih starijih drugara iz Centralne škole iz Ugljevika koji se takmiče u kategoriji video – prezentacije i ilustracije knjige.

Direktor Narodne biblioteke Ugljevik Nedeljko Zarić kaže da je dogovor o zajedničkom nastupu na ovom značajnom takmičenju prizašao iz uspješne dugogodišnje saradnje Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Ugljevik i ugljevičke Narodne biblioteke.

„ Ovo nije prvi zajednički projekat škole i biblioteke. Prije dvije godine povodom Svjetskog dana jabuka, organizovali smo zajedno sa učiteljicama i učenicima iz Ugljevičke Obriježi „ Festival jabuka“ koji je vrlo uspješno realizovan. Ovaj put u pitanju je Festival lutkarstva i video – prezentacije knjiga na kojem smo udruženim snagama prosvjetnih radnika i bibliotekara dospjeli u samo finale takmičenja“, kaže Zarić.

„Svaki takmičar ima dvije ekipe. Jedna je lutkarska, nju čine učenici nižih razreda osnovne škole i ekipa koja radi video-prezentaciju knjige, a tu su učenici od 6-9 (5-8) razreda. Svaki takmičar bira knjigu (koja nije u programu lektire i koja je duža prozna forma) i na osnovu nje radi lutkarsku predstavu, video-prezentaciju knjige i plakat, odnosno ilustraciju knjige“, kaže Snežana Stević bibliotekarka Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini.

Predstave će biti izvođene u dva termina, od 11 i od 14 sati, sva četiri takmičarska dana, u Velikoj sali JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina, a proglašenje pobjednika će biti u četvrtak, 19. aprila u 17 sati.

Tokom festivalskih dana ulaz za sve posjetioce biće slobodan.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

Djevojčicama i dječacima koji su uspješno završili obuku škole plivanja danas su dodijelje…