Naslovna Ugljevik USVOJEN OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

USVOJEN OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije opštine Ugljevik usvojio je Operativni plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru na području opštine u 2018. godini.
Šef Odsjeka za Civilnu zaštitu i teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Miroslav Mirković informisao je članove Štaba o stanju civilne zaštite opštine Ugljevik.

„Članovi štaba predložili su da se u toku ove godine nabavi oprema za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu, kombinovani hidraulični razvalni alat i izolacioni aparati“, rekao je Mirković novinarima.

Na današnjem redovnom sastanku Štaba usvojen je Plan operativnog sprovođenja plana zaštite i spasavanja od poplava na području ove podmajevičke opštine u 2018. godini, koja za ove potrebe na godišnjem nivou izdvaja 80.000 KM.

Mirković je napomenuo da je u planu obuka pripadnika specijalizovanih vodova zaštite i spasavanja.

„Imamo ukupno 65 članova raspoređenih u vod zaštite i spasavanja na vodi i pod vodom, te vod zaštite i spasavanja od požara, kao i vod prve medicinske pomoći. Članovi su mlađe životne dobi do 30 godina“, rekao je Mirković i dodao da će se u ovoj godini za njih organizovati obuka.

Izvor: www.opstinaugljevik.net

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…