Naslovna Ugljevik PREDSTAVLJENA STUDIJA IZVODLJIVOSTI ZA RAZVOJ VODOVODA I KANALIZACIJE

PREDSTAVLJENA STUDIJA IZVODLJIVOSTI ZA RAZVOJ VODOVODA I KANALIZACIJE

U Ugljeviku je 14. marta predstavljena studija izvodljivosti za rješavanje problema vodosnabdijavanja i tretmana otpadnih voda kroz projekat „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj“, koji Vlada Srpske sprovodi uz podršku Evropske investicione banke /EIB/.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da su izgradnja prečistača i uspostavljanje održivog vodosnabdijavanja na području opštine veoma značajni za ovu lokalnu zajednicu i da se na tom projektu radi od 2015. godine.
„U okviru studije izvodljivosti pripremljen je dugoročni investicioni program za infrastrukturu vodosnabdijevanja i prikupljanja i tretmana otpadnih voda, procjena uticaja na životnu sredinu, kao i finansijski model poslovanja Vodovoda s ciljem dugoročne održivosti poslovanja“, rekao je Perić.
Šef tima za upravljanje ovim projektom Radmila Mihić rekla je novinarima da studija izvodljivosti treba da pokaže pravac razvoja u oblasti vodosnabdijevanja i kanalisanja otpadne vode u opštini Ugljevik.
„Rukovodstvo opštine Ugljevik iskazalo je želju da unaprijedi sistem prečistača otpadnih voda i u tom pravcu smo pokušali da usmjerimo konsultante, da vidimo šta su to najbolja rješenja da bi Ugljevik pridodali grupi od 28 opština u Republici Srpskoj u kojima se ovaj projekat implementira“, rekla je Mihićeva, koja je i pomoćnik ministra finansija Republike Srpske.
Ona je dodala da se projekti finansiraju iz kredita EIB, grantovima EU i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju /SIDA/, kao i domaćim kofinansiranjem.
„Širom Republike Srpske imamo znatan dio završenih projekata, opštine koje su upravo u fazi implementacije, kao i one opštine koje pripremamo za učešće u programu, poput Ugljevika“, rekla je Mihićeva.
Šef  tima koji je četiri mjeseca radio u Ugljeviku na pripremi studije izvodljivosti Sohail Hasan iz Engleske rekao je da on sadrži program za poboljšanje vodosnabdijevanja i uređenje odvođenja otpadnih voda.
Studija izvodljivosti za pripremu Projekta za razvoj vodovoda i kanalizacije u opštini Ugljevik predstavljena je na skupu u ugljevičkom Centru za kulturu „Filip Višnjić“.

Izvor: www.opstinaugljevik.net

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…