Naslovna Ugljevik Aktuelnosti EPISKOP FOTIJE: KRST JE SIMBOL VEZE SA BOGOM I BLIŽNJIMA

EPISKOP FOTIJE: KRST JE SIMBOL VEZE SA BOGOM I BLIŽNJIMA

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da je krst znak raspeća, ali i pobjede i vaskrsenja, simbol života hrišćanskog, pravoslavnog, svešteničkog, monaškog.

„Krstom je Gospod Hristos pobjedio našeg najvećeg neprijatelja-smrt, i trećeg dana je vaskrsao iz mrtvih. Krst propućuje taj put ka vaskrsenju“, rekao je vladika Fotije.

 

 

Vladika Fotije je u Hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku, gdje je služio Svetu arhijerejsku liturgiju na Krstopoklonu nedjelju istakao da svi neprestano nose svoj krst, i jedan čovjek i jedan narod i svi ljudi.

„Krst je simbol naše veze sa Bogom i sa bližnjima. Ako idemo putem ljubavi prema Bogu i bližnjima, mi hodimo putem krsta Hristovog, i nadamo se vaskrsenju“, istakao je episkop Fotije.

On je podsjetio da su srbi, koji su stradali na putu pravde, na putu borbe za slobodu, za krst časni se pridružili kosovskim mučenicima ali i mučenicima vaskrsenja Hristovog.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić prisustvovao je Svetoj arhijerejskoj liturgiji i rekao  da ova opština pomaže infrastrukturu i život Srpske pravoslavne crkve.

„Crkva i naša vjera pravoslavna, održala je i sačuvala srpski narod kroz vijekove“, rekao je Perić.
On je najavio u narednom periodu još jaču i snažniji saradnju opštine Ugljevik sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Nakon liturgije sveštenstvo ugljevičko poklonilo je krst Episkopu Fotiju.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

Djevojčicama i dječacima koji su uspješno završili obuku škole plivanja danas su dodijelje…