Naslovna Ugljevik Aktuelnosti DODIKOV TAJKUN RAŠID TUŽI RS: Tajni ugovor o izgradnji Termoelektrane „Ugljevik III“

DODIKOV TAJKUN RAŠID TUŽI RS: Tajni ugovor o izgradnji Termoelektrane „Ugljevik III“

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Davor Šešić pozvao je danas nadležne u tom bh.entitetu da objave, kako tvrdi, „tajni“ ugovor o izgradnji Termoelektrane „Ugljevik tri“, koji je potpisan sa kompanijom “Comsar energy” Rašida Serdarova.

Smatra da postoji opasnosti da RS pretrpi značajnu štetu u vezi s ovim projektom. Šešić navodi da odgovori na pitanja upućena Ministarstva, industrije, energetike i rudarstva RS-a dodatno podgrijavaju sumnju da bi “Comsar energy” mogao pokrenuti tužbu protiv RS-a.

-U odgovoru Ministarstva se kaže da se ugovorne obaveze izvršavaju otežano i to samo potvrđuje da su sumnje koje su poslanici Saveza za promjene iznijeli prethodnih dana opravdane i da se može očekivati nova tužba prema RS – ustvrdio je Šešić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Dodaje da odgovor Ministarstva, u kome je navedeno „da nije za očekivati da će RS pretrpjeti štetu“ nije

dovoljno uvjerljiv, ističući da je direktor Termoelektrane „Ugljevik“ bio još neprecizniji izjavljujući da ne isključuje mogućnost tužbe.

Smatra da dodatnu nejasnoću stvaraju i navodi Ministarstva da realizacija projekta izgradnje Termoelektrane“ Ugljevik tri“ ide sporije zbog smanjene cijene električne energije na svjetskom tržištu.

-Postavlja se pitanje kako i da li RS može snositi odgovornost zbog smanjenja cijena električne energije u svijetu. Nejasna je i klauzula ugovora u vezi roka za izgradnju ove termoelektrane, jer iz ovoga proističe da, ukoliko i dalje budu padale cijene električne energije, “Comsar energy” se može povući iz ovog projekta – naveo je poslanik SDS-a u entitetskom parlamentu.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…