Naslovna Svijet Putin objasnio kad će Rusija upotrebiti nuklearno oružje

Putin objasnio kad će Rusija upotrebiti nuklearno oružje

MOSKVA – Rusija može da iskoristi nuklearno oružje samo kao odgovor na nuklearni napad ili u slučaju pretnje po njeno postojanje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju NBC.

„Postoje dva razloga koji mogu da nas primoraju da iskoristimo nuklearno oružje: napad na Rusiju uz korišćenje nuklearnog oružja ili napad na Rusiju uz korišćenje konvencionalnog oružja, ako je postojanje ruske države dovedeno pod znak pitanja“, rekao je šef ruske države, odgovarajući na pitanje da li napad na Rusiju nenuklearnim oružjem može izazvati njenu nuklearni odgovor.

Juče je predsjednik Rusije tokom obraćanja Federalnoj skupštini podsjetio na vojnu doktrinu Rusije.

„Naša vojna doktrina podrazumijeva pravo korišćenja nuklearnog oružje samo kao odgovor na upotrebu nuklearnog ili nekog drugog oružja za masovno uništenje protiv nje i njenih saveznika, ili u slučaju agresije uz korišćenje konvencionalnog oružja, kada je u pitanje doveden opstanak države. U vezi s tim, smatram da sam dužan da kažem sljedeće: svaku primjenu nuklearnog oružja male, srednje bilo kakve druge snage protiv Rusije ili njenih saveznika smatraćemo nuklearnim napadom na našu zemlju. Odgovor će biti momentalan i sa svim posljedicama koje iz toga proističu“, rekao je Putin.

(Sputnjik)

Prikaži još vijesti
Load More In Svijet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…