Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Gdje je nestao ruski investitor?

Gdje je nestao ruski investitor?

Rukovodstvo Rudnika i termolelektrane Ugljevik čini sve da plan izgradnje novog bloka termoelektrane Ugljevik teče kako je i predviđeno i pokreću se određene inicijative kako bi se postiglo nešto na tom planu, rečeno je na današnjoj press konferenciji ovog preduzeća. Ipak, direktor RITE Đorđe Popović ne isključuje ni mogućnost da se obistine tvrdnje lidera NDP-a Dragana Čavića, koji je rekao da nema ništa od priče o trećem bloku Termoelektrane i partnerstva sa ruskim investitorom.

“Mi sa svoje strane, a nismo neko ko ima potpuna ovlaštenja, pokrećemo određene inicijative da bi smo postigli nešto na tom planu. Smatramo da je interes Ugljevika ali i čitave Republike Srpske da Ugljevik dobije novi blok. U tom smislu činimo napore da se ne desi to o čemu je gospodin Čavić pričao. Naravno, nije isključeno ni da se tako nešto može dogoditi“, rekao je Popović.

On tvrdi da ukoliko dođe do eventualnog spora odštetni zahtjev će sigurno postojati.

„Imamo ogroman dio posla koji se odnosi na zastupanje RiTE u sporu sa DGS-om Slovenije gdje je čak tužena Bosna I Hercegovina ali je najveći dio tereta pao na RiTE i što se tiče organizacije i troškova. Ista je situacija i sa sporom u Višem privrednom sudu u  Beogradu“, zaključio je Popović.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je juče da se Republici Srpskoj i Elektroprivredi sprema nova tužba, vrijedna 100 miliona maraka, i to od ruskih investitora koji odustaju od trećeg bloka u Ugljeviku.

Čavić je rekao i da Elektroprivreda prikazuje lažne rezultate i da je to preduzeće u 2016. godini prikazalo dobit, a revizori gubitak od preko 80 miliona maraka.

(BN)

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…