Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Ugljevik: Bez poskupljenja komunalnih usluga

Ugljevik: Bez poskupljenja komunalnih usluga

Skupština opštine Ugljevik usvojila je danas odluku o komunalnim djelatnostima koja ne predviđa poskupljenje komunalnih usluga.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je novinarima da se cijena komunalnih usluga neće mijenjati.

„Komunalno preduzeće `Kompred` preuzelo je niz seoskih vodova i znatno poboljšalo vodosnabdijevanje na području Ugljevika. To preduzeće se bavi i odvozom čvrstog otpada, a naš plan je da do polovine ove godine više od 90 odsto naše opštine bude obuhvaćeno odvozom čvrstog otpada“, istakao je Perić, dodajući da se radi i važan projekat u vezi sa vodovodom i kanalizacijom.

Skupština opštine Ugljevik danas je usvojila i odluku o određivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne površine stambenog i poslovnog prostora u 2017. godini u iznosu od 675 KM po metru kvadratnom.

Usvojena je odluka o davanju saglasnosti opštini Lopare za finansiranje lokalnih puteva od 30.000 KM, kao i informacije o bezbjednosnoj situaciji na području Policijske stanice Ugljevik, u oblasti zaštite od požara, o stanju javne rasvjete i informacija o nasilju u porodici za prošlu godinu.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je današnja sjednica pokazala da postoji saradnja vlasti i opozicije jer je većina tačaka dnevnog reda donesena jednoglasno.

„Danas je postignuta saglasnost da cijena komunalnih usluga bude kao i do sada, s tim da se napravi analiza cijena usluga i da se ide na smanjenje te cijene ako se utvrdi da je to moguće, posebno za seosko stanovništvo i socijalno ugrožene kategorije. Uređenjem gradskog građevinskog zemljišta pokušava se određenim privrednim subjektima koji žele da grade smanjiti naknada za budžet opštine“, naveo je Simić.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…