Naslovna RS/BiH Bijeljina Bijeljina: Prevarom pribavio oko 2,5 miliona KM

Bijeljina: Prevarom pribavio oko 2,5 miliona KM

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv lica čiji su inicijali A.P. /23/ iz ovog grada zbog sumnje da je prevarom pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 2.574.000 KM, rekla je Srni portparol MUP-a Danica Gnjatović.

Gnjatovićeva je navela da je ovo lice osumnjičeno da je, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, u više navrata oštećenog državljanina Švajcarske dovelo u zabludu da izvrši transfere novca posredstvom vlastitih računa na račun osumnjičenog.

A.P. je potom, bez zakonom propisanih isprava, podizao doznačena sredstva.

Izvještaj je podnesen u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Gnjatovićeva je podsjetila da je ovo lice uhapšeno 31. decembra prošle godine u okviru međunarodne istrage Uprave kriminalističke policije u vezi sa krivičnim djelima prevara.

U okviru ove istrage policijski službenici su u julu 2017. godine izvršili pretrese na više lokacija, te privremeno oduzeli predmete u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela, odnosno određenu dokumentaciju, mobilne telefone, računare, automatsku pušku i metke, kao i automobile „tuareg“ i „krajsler“.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Aleksandru Periću, koji je priznao izvršenje krivičnog djela.

On je posredstvom lažnih profila na društvenim mrežama kontaktirao oštećeno lice u Švajcarskoj kojem je govorio da je u teškoj materijalnoj situaciji i koje mu je na osnovu toga uplaćivalo novac.

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…