Naslovna Ugljevik Aktuelnosti S dobrim rezultatima u novu sezonu

S dobrim rezultatima u novu sezonu

Centar za kulturu Filip Višnjić u Ugljeviku deset godina postojanja i rada obilježava dobrim rezultatima u organizaciji više od 500 događaja iz svih oblasti kulture i nastojanjem da ova podmajevička opština dobije amatersko pozorište, rekao je direktor tog centra Predrag Vujević.

„Za sve godine postojanja organizovali smo više od 500 događaja, a među najvažnijim projektima jeste škola glume koja je podijeljena u dvije grupe od šest do osam godina i od devet do petnaest godina. Naš krajnji cilj jeste da Ugljevik dobije amatersko pozorište“, rekao je Vujević.

On je naveo da Centar treću godinu u saradnji sa Eparhijom zvorničko-tuzlanskom organizuje likovnu koloniju.

„Učesnici likovne kolonije su akademski slikari i imaju obavezu da održe časove slikarstva našim sugrađanima uzrasta od pet do 15 godina koji pohađaju školu slikanja“, rekao je Vujević novinarima na današnjem prijemu u Ugljeviku.

Prema njegovim riječima, Centar za kulturu je i organizator kurseva stranih jezika u saradnji sa Građanskom školom iz Švedske, te idavač više knjiga poznatih, ali i mladih neafirmisanih autora.

„Izdali smo knjigu `Velikani naše istorije` autora profesora Dragana Simeunovića u kojoj su obrađene četiri istorijske ličnosti – Filip Višnjić, Vaso Pelagić, Knez Ivo od Semberije i Husein kapetan Gradaščević“, podsjetio je Vujević.

On je dodao, da je ova ustanova u proteklih deset godina zastupila sve segmente kulturnog života sa posebnim akcentom na mlade.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da Centar za kulturu svojim radom značajno utiče na kvalitet života građana Ugljevika.

„Centar za kulturu zaslužuje sve pohvale, a rukovodstvo opštine Ugljevik i dalje će biti opredijeljeno da podstiče razvoj kulture i kulturnih sadržaja“, poručio je Perić.

Prijemu u Centru za kulturu organizovanom povodom uspješnog završetka prošle i početka nove kulturne sezone prisustvovali su sveštenstvo Crkvene opštine Ugljevik, rukovodstvo ove podmajevičke opštine, kulturni, društveni i politički radnici. 

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

Djevojčicama i dječacima koji su uspješno završili obuku škole plivanja danas su dodijelje…