Naslovna Region Predloženo novo ime za Makedoniju!

Predloženo novo ime za Makedoniju!

Albanski politički pokret “Ilirida” predložio je novo ime za Makedoniju – Balkanska Federativna Republika, koju bi činile dvije federalne jedinice – Republika Makedonija i Republika Ilirida.

“Ovakvim preimenovanjem nestaće unutrašnje polarizacije i konačno će početi željeni ekonomski rast u cijeloj zemlji sa normalnim životnim standardom za dostojan život”, navodi se u saopštenju albanskog političkog pokreta “Ilirida”.

U tom pokretu, kako prenose skopski mediji, vjeruju da bi svi građani Makedonije podržali ovaj prijedlog i traže od relevantnih međunarodnih faktora, koji imaju mandat UN, da riješe spor u vezi sa nazivom, te da se, kako navode, “jednom zauvijek stabilizije Balkan od hegemonističkih aspiracija”.

Pokret Albanaca u Makedoniji “Ilirida”, koji je formiran 2004. godine i ranije se zalagao za proglašavanje federalne republike Makedonije, uspostavljanje dvodomnog parlamenta i rotirajuće predsjedničko mjesto u federaciji, pri čemu bi se na svake dvije godine mijenjali predstavnici albanske i makedonske nacije.

(Srna)

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

APEL ZA POMOĆ MALOJ TEODORI IZ UGLJEVIKA

Šestogodišnjoj djevojčici Teodori iz Ugljevika, kojoj je dijagnostifikovana cerebralna par…