Naslovna Magazin Mažoretkinje iz Herceg Novog defilovale gradom

Mažoretkinje iz Herceg Novog defilovale gradom

Mažoretkinje „Karavana mimoze“ iz Herceg Novog prodefilovale su danas centrom Bijeljine, predstavljajući 49. Festival mimoze – najpoznatiju turističku manifestaciju na crnogorskom primorju.

Uz muziku i ples, učesnici „Karavana mimoze“ pozvali su građane Bijeljine da od 2. do 28. februara posjete 49. Festival mimoze u Herceg Novom.

Mažoretkinje su nastup počele ispred zgrade Gradske upreve, a tokom jednočasovnog programa defilovale su centrom grada na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Uoči nastupa, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za mažoretkinje i predsjednika opštine Herceg Novi Stevana Katića, koji je pozvao sve građane Republike Srpske i BiH da dođu na Festival mimoze na kojem se očekuje desetine hiljada gostiju.

„Nakon nekoliko godina obnovili smo `Karavan mimoze` koji je prethodnih dana posjetio nekoliko gradova u Srbiji. U Republici Srpskoj smo odabrali Bijeljinu i Banjaluku, a polovinom februara posjetićemo i Trebinje“, rekao je Katić.

Mićić rekao je da je današnja posjeta predsjednika opštine Herceg Novi i mažoretkinja nastavak dugogodišnje saradnje između dva grada.

Posjetu „Karavana mimoze“ u Bijeljini organizovali su hercegnovska opština, Turistička organizacija iz Herceg Novog, Javna ustanova kulture „Herceg fest“, Gradska muzika i mažoretkinje, te organizacija „Maškare“, u saradnji sa bijeljinskom Gradskom upravom i Turističkom organizacijom Bijeljina.

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA

Prikaži još vijesti
  • Tabata je novi svjetski hit

    Koncept treninga testiran je godinama i došlo se do zaključka da je savršen za eliminaciju…
  • Danas je veliki četvrtak

    Pravoslavni vjernici danas će obilježiti Veliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljed…
  • Danas su Mladenci

    Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja praznik Mladenci u pomen na stradanje Svetih čet…
Load More In Magazin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …