Naslovna Biblioteka preporucuje Biblioteka preporučuje: „Olujna sestra“ – Lusinda Rajli

Biblioteka preporučuje: „Olujna sestra“ – Lusinda Rajli

Hladne decembarske dane najbolje je začiniti šoljicom vrućeg čaja ili kafe uz dobru knjigu. Za odabir prave knjige i ove sedmice pobrinula se Narodna biblioteka Ugljevik koja vam preporučuje djelo Lusinde Rajli – „Olujna sestra“ .

Knjiga „Olujna sestra“, druga knjiga u serijalu Sedam sestara, zasnovana je na mitovima o istoimenom sazvežđu.

U knjizi se govori o sedam sestara kojima otac, koji ih je usvojio, nakon smrti ostavlja trag koji vodi do njihovog pravog porjekla.

U prvoj knjizi ovog serijala, junakinju Maju trag vodi u Brazil gdje počinje da sastavlja djeliće svoje životne priče, dok u knjizi , „Olujna sestra“, Ali je sledeća koja kreće u potragu za svojim porjeklom.

„ Ali d`Aplijez sprema se za takmičenje u jednoj od najčuvenijih i najopasnijih trka jahtina svijetu kada dobija vijest o iznenadnoj i misterioznoj smrti svog poočima. Odmah se vraća da se sastane sa svojih pet sestara u njihovom porodičnom domu i otkriva da je otac – neuhvatljivi miliarder kog su usvojene kćeri od milja zvale Tata Solt – svakoj od njih ostavio mučni trag koji vodi ka njihovom pravom porjeklu. Ali u toj potrazi , prateći trag koji joj je otac ostavio, odlazi u ledene ljepote Norveške“, kaže ukratko o knjizi bibliotekarka Stana Vladić.

Na putu do istine sestre nailaze na brojna iskušenja, tražeći i dobijajući odgovore na godinama postavljana pitanja.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Biblioteka preporucuje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

DODJELOM DIPLOMA NOVIM PLIVAČIMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANJA

Djevojčicama i dječacima koji su uspješno završili obuku škole plivanja danas su dodijelje…