Naslovna Ugljevik Ugljevički harmonikaši „zapalili“ Sava centar

Ugljevički harmonikaši „zapalili“ Sava centar

Sinoćnim spektakularnim koncertom u velikoj dvorani Sava centra u Beogradu ugljevički Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ dokazao je da jedan od najboljih školskih orkestara na našim prostorima.

Pred mnogobrojnom beogradskom publikom preko 30 članova harmonikaškog  orkestra predstavilo  se tradicionalnom srpskom muzikom, narodnim kolima, muzikom drugih naroda kao i popularnom muzikom u jedinstvenim aranžmanima za harmonike.

Pored izvođača na harmonici aplauze publike pobrali su i solisti Milica Nikolić, Savo Mirković i Ana Josipović, koji su svojim nastupima začinili ovaj jedinstveni muzički doživljaj.

“Zvucima harmonike ovladali smo i Sava Centrom! Hvala svima koji su došli da podrže naš prvi solistički koncert u Beogradu. Ovo predivno veče nikada nećemo zaboraviti”, izjavio je Slavko Nikolić, osnivač i vođa Orkestra.

Pored mnogobrojne domaće beogradske publike, mlade ugljevičke harmonikaše podržali su u velikom broju i njihovi sugrađani koji su na koncert pristigli organizovanim prevozom iz Ugljevika.

Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“osnovan je 1997. godine,

broji 36 članova, a većina njih su učenici OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, dok su šest članova bivši učenici škole.

Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

Nakon prvog velikog nastupa u beogradskom Sava centru ugljevičke harmonikaše uskoro očekuje i veliki solistički koncert na novosadskom Spensu.

Piše: Snežana Milošević

Foto: Dragan Đukić

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…