Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Druga Memorijalna trka Vojvoda Mitar Maksimović Mando

Druga Memorijalna trka Vojvoda Mitar Maksimović Mando

U Ugljeviku će u srijedu, 27. decembra biti obilježeno 15 godina od smrti vojvode Mitra Maksimovića Mande, komandanta specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Mandini Lavovi“.

Tim povodom biće održana 2. Memorijalna trka Vojvoda Mitar Maksimović Mando, koja će krenuti iz Dvorova, sa mjesta gdje je Maksimović izgubio život u saobraćajnoj nesreći, a trčaće se do Ugljevika.

U 11:20h predviđeno je paljenje svijeća, a početak trke na 32 km je u 11:30h.

– Ukoliko ne možete istrčati dužinu od 32 km, predviđena su uključenja u trku i kraće distance: kod Dragstes pumpe na 20 km do Ugljevika, zatim na 10 i na 5 km do cilja u Ugljeviku.

Tempo trke je sporiji, tako da se svi mogu prključiti i na taj način odati počast ovom velikom čovjeku, borcu, prijatelju, sportisti, političaru, kažu organizatori Prijave za trku su otvorene do 25. decembra i možete ih slati u inbox FB stranice: https://www.facebook.com/Memorijalna-trka-Vojvoda-Mitar-Maksimovc-Mando

Vojvoda Mitar Maksimović Mando bio je nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Ugljevik, predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik, predsjednik Fudbalskog kluba „Rudar“. Za svoje ratne zasluge odlikovan je ordenom Miloša Obilića.

Poginuo je 27. decembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći u Dvorovima kod Bijeljine. Izvor: Bijeljina danas

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…