Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Budžetom za 2018. godinu održati pozitivne trendove

Budžetom za 2018. godinu održati pozitivne trendove

Politika lokalne vlasti u Ugljeviku za 2018. godinu orijentisana je na realizaciju strateških ciljeva i održavanju stabilnosti budžeta, kao i efikasnije korištenje raspoloživih resursa, uspješnije određivanje prioriteta u trošenju finansijskih sredstava, rekla je načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Ruža Jović.

Ona je rekla novinarima da je Nacrt budžeta za narednu godinu projektovan u iznosu od 12.380.000 KM od čega predviđeni iznos za investicije iznosi 2.082.000 KM.

Načelnik opštine Vasilije Perić istakao je da će ovim budžetom biti održani pozitivni trendovi iz prethodnog perioda.

U narednoj godini raspoloživa sredstva usmjerićemo za razvoj i unapređenje privrede i poljoprivrede, obrazovanja, finansiranje socijalne i zdravstvene zaštite, nastavak sufinansiranja za urbani razvoj lokalne zajednice, saobraćajne infrastrukture, komunalne infrastrukture kao i nastavak započetih kapitalnih projekata“, kaže Perić.

Prije javne rasprave o Nacrtu budžeta koja je održana večeras u Centru za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku, Perić je održao sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica u ovoj opštini.

„Razgovarali smo o stanju mjesnih zajednica, o načinu i procedurama za projekte na izgradnji infrastrukture koji bi savjeti mjesnih zajednica kandidovali, i kako se određuju prioriteti koje ćemo rješavati u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima“, rekao je Perić.

Sastanku je prisustvovao predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić, direktor „Kompreda“ Milan Lazić i komandir Policijske stanice /PS/ Ugljevik Duško Vasiljević.

Na sastanku su predsjednici Savjeta mjesnih zajednica obaviješteni o stanju bezbjednosti na području opštine Ugljevik koje je, prema riječima Vasiljevića, na zadovoljavajućem nivou.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…