Naslovna Ugljevik Najave Projekcija filma „Žaba“ sutra u Ugleviku

Projekcija filma „Žaba“ sutra u Ugleviku

Projekcije će se održati 20.11.2017. u dva termina od 18:00 i 20:00.

Riječ je o filmu koji je postigao ogroman uspjeh na ovogodišnjem SFF-u čija se promocija planira prvo po gradovima u BiH, prije nego što se počne prikazivati u bioskopima. Centar mladih Ugljevik kao lokalni partner Sarajevo film festivala dobio je priliku da svojim sugrađanima obezbjedi projekciju filma i u našem gradu.

Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević.

“Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige”, stoji u opisu filma.

Cijena ulaznice 5 KM.

Školske projekcije 3 KM (škole dostavljaju spisak zainteresovanih učenika).

Lokacija: Centar za kulturu Ugljevik

Prikaži još vijesti
Load More In Najave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…