Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Ugljevički virtuozi na hramonici gostuju u „Sava centru“

Ugljevički virtuozi na hramonici gostuju u „Sava centru“

Najpoznatiji školski orkestar na našim prostorima – Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, održaće svoj prvi veliki solistički koncert 15. decembra u ”Sava centru” u Beogradu.

Nakon brojnih gostovanja širom svijeta, Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, svoj prvi solistički koncert održati će u čuvenom “Sava centru” u Beogradu.

Orkestar je postao poznat široj javnosti nakon zapaženog uspjeha u tv emisiji -„Ja imam talenat“, gde su se, zadobivši ogromnu naklonost publike i žirija, plasirali u samo finale takmičenja.

Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ osnovao je prije 21 godinu Slavko Nikolić, nastavnik muzičke kulture, zaposlen u ugljevičkoj Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”, po kojoj je orkestar i dobio ime. Orkestar čine učenici škole – njih 36, od kojih je njih šest, iako su završili školovanje u ovoj školi i dalje u sastavu orkestra.

Bogat izvođački repertoar ovog orkestra baziran je na tradicionalnoj srpskoj narodnoj muzici, mada je u njega uvrštena i muzika drugih naroda kao i popularna vrsta muzike prijemćiva mladima.

Izražajna i jasna interpretacija, koju prati izraženi emotivni naboj, je ono je što ovaj orkestar izdvojilo, učinilo prepoznatljivim i popularnim na muzičkoj sceni.

Poznata imena iz svijeta muzike među kojima i čuveni Emir Kusturica, zatim Ljubiša Pavković, Branimir Đokić, Radmila Smiljanić i dr. podržali su mlade talente iz Ugljevika.

Potvrdu kvaliteta Orkestar harmonika “Aleksa Šantić” ostvario je na mnogobrojnim koncertima, gdje su ih eminentni profesori filharmonija iz Rusije, Italije, Austrije i dr. ocjenjivali najvećim mogućim ocjenama i pri tome su bili višestruko nagrađivani.

Do sada su nastupali u Kanadi, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu , Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo, što ćemo nakon brojnih održanih koncerata širom svijeta, konačno održati koncert i u velikom “Sava centru” u Beogradu, pred našom domaćom publikom. Nadam se da će koncert imati veliku posjećenost i ovim putem pozivam sve ljubitelje harmonike da dođu na naš koncert i podrže nas”, kaže Slavko Nikolić vođa orkestra harmonika “Aleksa Šantić”.

Za nastup u Sava Centru, za beogradsku publiku, kako kažu, pripremaju pravi spektakl za koji su se posebno pripremili, u kojem će pored uobičajenog repertoara koji čine srpska kola i narodne pjesme, izvesti velike hitove domaće i strane zabavne muzike.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…