Naslovna RS/BiH Lopare TERMAL LOPARE-Јedina fabrika radijatora u Srpskoj i FBiH ponovo u pogonu

TERMAL LOPARE-Јedina fabrika radijatora u Srpskoj i FBiH ponovo u pogonu

Nakon desetogodišnje pauze jedina fabrika radijatora u Srpskoj i FBiH – „Termal“ Lopare, koja je nakon neuspjele privatizacije završila u stečaju, ponovo je u pogonu.

Novi vlasnik od aprila proizvodi kotlove za pelet i cisterne za ulje i gorivo , a u toku su i završne pripreme za proizvodnju radijatora. Posao je za sada dobilo 72 radnika.

Oživjeli su pogoni loparskog “Termala“ , kome je zbog nagomilanih dugovanja i dugogodišnjeg stečaja prijetilo da završi u starom gvožđu. Bivšim radnicima, koji su prije 35 godina počeli radni vijek u ovoj fabrici, omogućeno je da ostvare pravo na penziju,a mladima da odmah po završetku škole dobiju posao .

U “Termalu“ su od aprila zaposlena 72 radnika, većinom sa područja Lopara, a u narednih pola godine planirano je da bude uposleno od 160 do 180 radnika.

Saniran je dio pogona, starog 40 godina, a milion maraka novi vlasnik iz Kalesije uložiće u osposobljavanje linije za proizvodnju radijatora.

U ovoj fabrici biće još radnih mjesta, jer se grade dvije nove hale za proizvodnju peleta koja je planirana od iduće sezone.

U posljednjih godinu dana u realnom sektoru u Loparama obezbijeđeno je 140 novih radnih mjesta.

Izvor: RTRS

Prikaži još vijesti
Load More In Lopare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…