Naslovna Region Hrvatska Slučaj „Agrokor“: Todoriću zatvor

Slučaj „Agrokor“: Todoriću zatvor

Vlasniku „Agrokora“ Ivici Todoriću, prvooptuženom u aferi u vezi sa ovim koncernom, određen je istražni zatvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a u njegovom slučaju tužilaštvo predlaže saslušanje 33 svjedoka, među kojima je bivši gradonačelnik Zagreba Branko Mikša.

Sud smatra da bi boravkom na slobodi Todorić mogao da utiče na 17 svjedoka, javili su hrvatski mediji.

Todorić je još nedostupan hrvatskom pravosuđu, a Interpol je 25. oktobra za njim raspisao crvenu međunarodnu potjernicu.

Među svjedocima, za koje sud smatra da postoji opasnost da bi Todorić na njih mogao da utiče, su Ante Todorić, Stjepan Ledić, Igor Čičak, Saša Galić i Gordan Radin, koji su bili članovi uprave „Agrokora“, te su svakodnevno u kontaktu sa Todorićem.

Dosadašnja istraga otkrila je da je „Agrokor“ funkcionisao na čudan način, a neki svjedoci rekli su da sjednice uprave nisu održavane, te da ne postoje zapisnici.

Među svjedocima za koje sud smatra da bi Todorić boravkom na slobodi mogao da utiče na njih, su i Branko Mikša, Mirko Novosel, Tatjana Rukavina, Viktorija Svič, Hans Kristijan Jakobson i Giles Andre Rodžer Metetal, koji su bili članovi nadzornog odbora.

Todoriću je istražni zatvor određen i zbog mogućeg uticaja na Branka Tarnika, dugogodišnjeg direktora finansija „Agrokora“, koji je povezan i sa poslovanjem „Agrokora AG“ sa sjedištem u Švajcarskoj.

Ispitivanje svjedoka ne može početi dok rješenje o istrazi ne postane pravomoćno, što se još nije dogodilo.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi „Agrokor“ za kojeg je zatražen istražni zatvor, a Državno tužilaštvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna /130 miliona evra/.

Vlasnik „Agrokora“ ranije je saopštio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv.

Izvor: Srna

Prikaži još vijesti
Load More In Hrvatska

1

  1. Anti aging snow algae

    11. aprila 2018. at 03:09

    50238 476916Safest the world toasts are created to captivate and also faithfulness to your wedding couple. Beginner sound system watching high decibel locations would be wise to always remember some sort of vital secret created by presentation, which is your auto. finest man speeches funny 997291

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…