Naslovna Region Hrvatska Potjernica za Ivicom Todorićem

Potjernica za Ivicom Todorićem

Osnivaču „Agrokora“ Ivici Todoriću, koji se nalazi u Londonu, istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda je odredio istražni zatvor, dok će se ostalih 14 osumnjičenih u ovom slučaju braniti sa slobode.

To znači da će 12 uhapšenih u slučaju „Agrokor“, koji su dovedeni na Županijski sud, biti pušteni na slobodu, dok bi protiv osnivača posrnulog koncerna mogla biti raspisana potjernica, prenose hrvatski mediji.

Uz Todorića i njegove sinove, koji nisu u Hrvatskoj, osumnjičeni su i uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordija, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Oni su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u „Agrokoru“, dok su Diskordija i Hrstićeva zaposlenici revizorske kuće „Bejker Tili“ koja je radila revizorske izvještaje za „Agrokor“.

Svi su osumnjičeni za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Tužilaštvo Todorića sumnjiči za pribavljanja protivpravne imovinske koristi, odnosno da je u finansijskim izvještajima „Agrokora“ poslovanje i finansijski položaj firme prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.

Bivši čelnici kompanije, ali i saradnici iz revizorske kuće, pritom su mu navodno omogućili prikazivanje pozitivnih poslovnih rezultata.

Todorićevi advokati najavili su večeras žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora osnivaču „Agrokora“ koji se prema tvrdnjama tužilaštva okoristio za više od milijardu kuna /oko 130 miliona evra/.

Žalbu na odluku istražnog sudije Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osumnjičene osim Todorića, najavilo je i tužilaštvo.

Izvor: Agencije

Prikaži još vijesti
Load More In Hrvatska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …