Naslovna Region Tužilaštvo traži pritvor za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor

Tužilaštvo traži pritvor za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih 15 osumnjičenih u slučaju “Agrokor”, među kojima su i bivši vlasnik ovog koncerna Ivica Todorić i njegovi sinovi Anto i Ivan, koji nisu u Hravatskoj.

Tužilaštvo je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, vještake i učesnike postupka.

Akcija “Agrokor” i dalje traje, a istražioci Državnog tužilaštva Hrvatske nastavljaju pretres Kulmerovih dvora u Zagrebu – rezidencije porodice Todorić, javljaju hrvatski mediji.

Posljednji osumnjičeni, od ukupno 12 uhapšenih u slučaju “Agrokor”, ispitani su juče kasno popodne u nadležnom hrvatskom tužilaštvu.

Uhapšeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordija, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, LJerka Puljić i Ivica Sertić.

Većina su bili članovi uprave ili nadzornog odbora “Agrokora”, dok su Diskordija i Hrstićeva zaposleni u revizorskoj kući “Bejker Tili” koja je radila revizorske izvještaje za “Agrokor”.

Todorić je saopštio juče da je akcija hapšenja rukovodećih ljudi ovog koncerna politička predstava za javnost u režiji najviših državnih funkcionera.

On tvrdi da je uhapšeno 12 vrhunskih privrednika, za koje kaže da je uvjeren da nisu krivi.

Protiv osumnjičenih u slučaju “Agrokor” policija je podnijela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju, falsifikovanja službene isprave i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

(Srna)

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…