Naslovna Ugljevik Humanitarno veče za pomoć petogodišnjoj Snežani Savić

Humanitarno veče za pomoć petogodišnjoj Snežani Savić

U Centru za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku sinoć je predstavom „Uobraženko i Zvezdana“ u izvođenju polaznika Škole glume održano humanitarno veče za petogodišnju Snežanu Savić iz Negotina u Srbiji, kojoj je neophodna operacija matičnim ćelijama.

Snežana boluje od Krabeove bolesti, koja zahvata mijelinski omotač nervnih ćelija mozga i cijelog nervnog sistema i ima smrtonosan ishod.

„Јedini spas za Snežanu su matične ćelije, koje će joj dati mlađa sestra iz mlečnih zuba i potkožnog masnog tkiva. Operacija će biti obavljena u Grčkoj za šta je potrebno oko 3.000 evra“, rekla je novinarima Snežanina majka Danijela Savić.

Ona kaže da djevojčica od rođenja boluje od epilepsije, visokog pritiska, kao i da ima ugrađeno plastično crijevo, šum srca, oštećen vid, deformitet prstića na nogama i rukama, za jedan centimetar kraću desnu nogu i da je većinu svog petogodišnjeg života provela u bolnicama.

Ona je zahvalila svima, koji su podržali ovu humanitarnu akciju, a posebno mještaninu Ugljevika Miloradu Јovičiću, koji im je omogućio kontakte u ovoj podmajevičkoj opštini.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da je ovo humanitarno veče nazvano „Djeca za dijete“.

„Cilj nam je bio da pokretanjem ove humanitarne akcije djeca iz Ugljevika pomognu vršnjakinji Snežani i daju svoj doprinos da i ona ima srećno i normalno djetinjstvo. Zadatak roditelja, škola i javnih ustanova je da djecu uče humanosti“, rekao je Vujević novinarima.

On je istakao da je ulaz bio slobodan, odnosno na bazi dobrovoljnog priloga.

Svi koji žele pomoći djevojčici Snežani Savić, novac mogu uplatiti na račun u Pavlović banci broj 554-405-000551-01-58, koji glasi na oca Tomislava Savića.

Nakon predstave, u sklopu humanitarne večeri, održan je i koncert narodne muzike na kome su učestvovali članovi bijeljinskog Udruženja guslara „Filip Višnjić“ Vukan Đuka, Milomir Malinović i Miloš Marjanović, te vokalni solista „Zlatni glas“ Višnja Mandić, harmonikaš Aleksandar Јovanović i etno pjevači Violeta i Cvija Krajišnik.

Izvor: SRNA

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …