Naslovna RS/BiH Lopare Destilerija radi punim kapacitetom

Destilerija radi punim kapacitetom

Destilerija u Bobetinom Brdu kod Lopara počela je sa proizvodnjom rakije od šljive požegače koja se tradicionalno uzgaja u ovom majevičkom kraju.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić posjetio je danas Destileriju i proizvodni pogon.

„Uvjerili smo se na licu mjesta da radovi idu predviđenom dinamikom i siguran sam da će ova destilerija, kada bude u pogonu sa punim kapacitetom, biti jedna od najboljih u BiH i regionu“, rekao je Savić novinarima.

On je izrazio uvjerenje da će rakija proizvedena u ovoj destileriji postati i zaštitni znak opštine Lopare i majevičkog kraja.

Vlasnici Destilerije Mladen i Bojan Džuveleković iz Ugljevika ističu da je za proizvodnju kvalitetne rakije najbitniji izbor sorti voća.

„Sva proizvodnja radi se u kontrolisanim uslovima, od fermentacije vrenja i destilacije, koja se obavlja na tradicionalan način, a rakija se skladišti u burad od hrasta lužnjaka“, rekao je novinarima Bojan Džuveleković.

On je napomenuo da su svi materijali koji se koriste u proizvodnji rakije sertifikovani.

Destilerija u Loparama ima kapacitet za proizvodnju 40.000 litara rakije godišnje, a nakon šljive uslijediće proizvodnja rakije od dunje, kruške i kajsije. Zapošljava pet radnika a u punoj sezoni do 20 radnika.

Prikaži još vijesti
Load More In Lopare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…