Naslovna RS/BiH Novi vlasnici „Konzuma“ u BiH

Novi vlasnici „Konzuma“ u BiH

Vrijeme velikih otpuštanja radnika završeno je likvidacijom „Velpra“, tako da su „Ledo“ i „Sarajevski kiseljak“ dokapitalizacijom postali vlasnici „Konzuma“ u BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Na današnjem sastanku predstavnika bh. vlasti s predstavnikom hrvatske vlade za „Agrokor“ Antom Ramljakom poslovanje te kompanije u BiH ocijenjeno je stabilnim.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je nakon sastanka da je stanje danas najbolje od prvog sastanka o „Agrokoru“ koji je održan u aprilu, te da postoji vidan napredak uprkos nekim lošim stvarima.

Dobili smo obećanje da ta dokapitalizacija neće negativno uticati na poslovanje „Leda“ i „Sarajevskog kiseljaka“, rekao je Šarović. Istakao je da „Mercatorovo“ preuzimanje „Konzumovih“ objekata ide svojim tokom i da bi trebalo biti završeno do kraja septembra.

Ramljak je rekao da je poslovanje „Agrokora“ u BiH stabilizovano i da će dobavljači sigurno naplatiti svoja potraživanja. „Kupci će i dalje imati traženu robu u našim trgovinama, a naši radnici ne trebaju više strahovati za radna mjesta“, naglasio je Ramljak.

Precizirao je da je likvidacijom „Velpra“ otpušteno 129 radnika koji su dobili otpremnine, dok ih je 26 prešlo u druge „Agrokorove“ kompanije. Istaknuto je da dug prema dobavljačima iznosi 65 miliona KM i da će biti izmirivan u periodu od tri-četiri godine.

Ramljak je naveo da „određena ruska banka“ pokušava naplatiti kredite koje je dala „Agrokoru“ zapljenom njegove imovine izvan Hrvatske, uključujući i BiH. „Iz suda još ništa zvanično nismo dobili tako da o tome ne mogu više ništa reći“, naglasio je Ramljak.

Izvor: Fena

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…