Naslovna Region Dani Srpske u Srbiji

Dani Srpske u Srbiji

Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Srpske predstaviće u okviru manifestacije „Dana Srpske u Srbiji“ najatraktivniju turističku ponudu i proizvode Srpske.

Promocija će, osim turističke ponude najatraktivnijih destinacija Srpske, kao što su Banjaluka, Trebinje, Јahorina, Laktaši, Bijeljina, Bileća, te Višegrad, Zvornik i Prijedor, obuhvatiti i predstavljanje tradicionalnih proizvoda Srpske – etno i gastronomsku ponudu sjeverozapadnog i južnog dijela Srpske, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Ovogodišnji program u Beogradu i Novom Sadu biće obogaćen i nastupom mladih virtuoza na harmonici iz Orkestra harmonika „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, pod upravom Slavka Nikolića.
Prezentacije i promocije Turističke organizacije Srpske predviđene su u Beogradu za petak i subotu, 15. i 16. septembar, u Knez Mihailovoj ulici, zatim u Vranju u ponedjeljak, 18. septembra, u hotelu „Simpo Pržar“, te u Novom Sadu u srijedu i četvrtak, 20. i 21. septembra, na Trgu ispred Gradske kuće.

Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije biće obuhvaćeno nekoliko gradova širom Srbije, među kojima i Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, te Vranje, Kraljevo, Kruševac, Užice.
Ovogodišnju manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“, u petak, 15. septembra, u Narodnom pozorištu u Beogradu trebalo da bi otvori predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.
Ekonomski forum u Vili Republike Srpske u Beogradu, koji je usmjeren na stvaranje što povoljnijeg ambijenta za investiranje u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i regionu, trebalo bi da otvore predsjednici vlada Republike Srpske i Srbije Željka Cvijanović i Ana Brnabić.

Manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“, koja će biti održana od 15. do 21. septembra, organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Izvor: SRNA

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …