Naslovna Ugljevik Hrizostom stub srpskog naroda

Hrizostom stub srpskog naroda

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić na ceremoniji svečanog ručka ustoličenja Mitropolita Hrizostoma čestitao je novoizabranom Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i poručio je da je Vladika Hrizostom uz izuzetan duhovni rad bio ne samo graditelj hramova već i najdivnijih mostova među ljudima.

“Raduje se danas siguran sam, blaženopočivši Vladika Žički Vasilije koji je bio i ostao uzor našem Mitropolitu Hrizostomu, kao i svi oni oni od kojih je upijao znanje i iskustva i oni kojima je to prenosio a sve u znaku velike ljubavi za Svevišnjeg i svakog čovjeka“, rekao je Perić.

“Istovremeno Božiji čovjek, iz srca naroda, velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve i sluga naroda, iskusan, obrazovan, mudar, stamen, pouzdan, vjeran. Ličnost koja u sebi nosi dobrotu duše djeteta, lik anđela izraze koji čini mi se i udare munje mogu da izdrže, Arhijerej za najteže zadatke u najtežim vremenima, crkveno čedo koji je samom sebi odredio put. To je u mom srcu i duši, onako kako sam ga doživio družeći se i radeći sa njim ove četiri godine, Visokopreosvećeni Mitropolit dabrobosanski Hrizostom“, rekao je Perić obraćajući se.

On je istakao da je Mitropolit Hrizostom u najtežim trenucima stigao da pomogne ljudima, da da utjehu, podstrek i nadu.

„Njegova blaženost, ali i britke riječi, vjernicima svojim i rodu svome učinile su ga dobro prepoznatljivim ne samo na ovim prostorima već i u bogomoljama poput Hilandara i Jerusalima“, rekao je Perić.

Perić je izrazio uvjerenje da će Hrizostom u Mitroliji dabrobosanskoj ostati upamćen kao snažan stub roda svoga, u duhovnom i svakom drugom pogledu kako nalaže ovo vrijeme.

Izvor: RTV BN

 

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…