Naslovna Ugljevik Završen Osmi međunarodni festival folklora u Ugljeviku

Završen Osmi međunarodni festival folklora u Ugljeviku

U Ugljeviku je sinoć završen tradicionalni Osmi međunarodni festival folklora, koji je održan pod pokroviteljstvom Opštine Ugljevik, a na kojem su se predstavili ansambli iz Ukrajine, Grčke, Crne Gore i Srbije.

Na trodnevnom festivalu ugljevičkoj publici se predstavilo 14 ansambala sa oko 450 učesnuka, među kojima se predstavili KUD „Kostolac“ Kostolac, KUD „Karadžić“ Loznica i KUD „Šumadija“ Vlaška iz Srbije, KUD „Piva“ Plužine iz Crne Gore, Ansambl „Ivan Senjuk“, Ukrajina i Ansambl „Politistikos silogos elaiona“ iz Grčke, kao i domaćin KUD „Rudar“.

 

 

Predsjednik KUD-a „Rudar“ Milan Lazić u obaćanju prisutnima naglasio je da festival iz godine u godinu dobija na značaju okupljajući brojne goste iz Evrope.

KUD “Rudar” ove godine ovu značajnu manifestaciju organizovao je uz pomoć Folklornih društava „Šumadija“ iz Vlaške i „Abrašević“ iz Šapca.

“Zadovoljan sam sa organizacijom i kako je protekao sam festival, napravili smo nova prijateljstva, sami učesnici su veoma zadovoljni i očekujemo da i oni nas pozovu “, kaže Marko Novaković jedan od članova ansambla KUD “Rudar”.

 

KUD “Rudar”, koji se sastoji od osam ansambala koji ukupno broje 350 članova, trenutno vrši pripreme za veliki tradicionalni Godišnji koncert koji se održava u januaru.

 

 

Piše: Snežana Milošević;
Foto: Dragan Đukić

 

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…