Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Uskoro 6. Festival šljive, voćnih rakija i meda u Ugljeviku

Uskoro 6. Festival šljive, voćnih rakija i meda u Ugljeviku

U toku su pripreme i prijave za 6. Festival šljive, voćnih rakija i meda u organizaciji Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik, koji će se održati 1. i 2.septembra u Ugljeviku.

Ovogodišnji Festival šljive , voćnih rakija i meda održaće se uporedo sa tradicionalnim Međunarodnim festivalom folkora, što će ovim festivalskim okupljanjima pružiti posebnu draž.

“Ostalo je još malo vremena za prijave do prvog septembra, kada će festival zvanično biti otvoren. Ovaj festival prerastao je u tradicionalni događaj koji po posjećenosti i broju izlagača, dokazuje ozbiljnost namjere kojom se na ovaj način promoviše naš podmajevički voćarski kraj”, kaže organizator festivala Milorad Jovičić, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na ovogodišnjem Festivalu šljive, voćnih rakija i meda očekuje se još veći broj učesnika, nego prethodnih godina, ali i veći broj uzoraka rakije koji će doći pred komisiju na ocjenu kvaliteta. Osim rakije, na ovogodišnjoj manifestaciji ocjenjivaće se i kvalitet meda.

Jovičić poziva one koji se žele uvjeriti u kvalitet svog proizvoda i tako obezbijediti sigurnu i vrijednu nagradu na ovom festivalu da na vrijeme osiguraju učešće na festivalu.

Ovogodišnji festival propratiće brojna stručna predavanja renomiranih predavača iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, takođe organizator se pobrinuo da obezbijedi besplatne štandove za izlaganje i prodaju suvenira.

Završnicu Festivala i ove godine upotpuniće bogate novčane nagrade, medalje i priznanja najuspješnijim proizvođačima rakija i pčelarima.

Ovogodišnji 6. Festival šljive i voćnih rakija održaće se na Trgu đenerala Draže Mihailovića u Ugljeviku.

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…